ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ» Κ. ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – 23/09/2013

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών πραγματοποίησε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, ο Ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Νίκος Χρυσόγελος. Τον κ. Χρυσόγελο υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας και ο ‘Α Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γιαννάκης, οι οποίοι παρουσίασαν τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες του Ν. Σερρών.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι Μέγκλας και Γιαννάκης ενημέρωσαν τον κ. Χρυσόγελο σχετικά με τα προβλήματα των Σερραίων επιχειρηματιών, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της μεγάλης φορολογίας αλλά και λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού με τις επιχειρήσεις των γειτονικών χωρών. Επισήμαναν πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και προώθησης της αποκέντρωσης προκειμένου να επιτευχθεί  η άνοδος του Ν. Σερρών, ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ο οποίος σημειωτέων βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης μεταξύ των Νομών της χώρας.  

Τέλος, δημιουργήθηκε μια ακόμη γέφυρα επικοινωνίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση στο Επιμελητήριο Σερρών με απώτερο σκοπό την βοήθεια και στήριξη των Σερραίων Επαγγελματιών.