Επιστολή προς την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ξενογιαννακοπούλου για τους Ιατρικούς επισκέπτες.

Την παρακάτω επιστολή προς την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ξενογιαννακοπούλου, έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, για τις επιπτώσεις στη σερραϊκή αγορά από τον περιορισμό των επισκέψεων στο Νοσοκομείο των Ιατρικών επισκεπτών.

"Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

            Τα Επιμελητήρια ως γνωστόν, γίνονται δέκτες όλων των τεκταινομένων στον επιχειρηματικό κόσμο και όλων όσον αφορούν στην προάσπιση των συμφερόντων του εκάστοτε νομού που αυτά εκπροσωπούν.

            Έτσι λοιπόν, το τελευταίο χρονικό διάστημα πληροφορηθήκαμε ότι μετά από σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας για την προστασία της δημόσιας υγείας, του δημόσιου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την είσοδο των Ιατρικών Επισκεπτών σε αυτά, μία μόνο φορά την εβδομάδα για κάθε τομέα ιατρικής υπηρεσίας. Η εφαρμογή της προαναφερόμενης  εγκυκλίου έχει ως αποτέλεσμα-τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας- τη μείωση των επισκέψεων των απασχολουμένων στον κλάδο της υγείας Ιατρικών Επισκεπτών, οι οποίοι αποτελούν για το Νομό μας ένα σημαντικό κομμάτι «εισροών» της κίνησης της αγοράς της πόλης μας.

            Ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος, ο οποίος αριθμεί 200 περίπου άτομα, επισκέπτεται το Νομό Σερρών, διαμένει στα ξενοδοχεία της περιοχής, σιτίζεται στα εστιατόρια, ψωνίζει από τα καταστήματα της πόλης και γενικότερα συντελεί σημαντικά στην κίνηση της αγοράς μιας επαρχιακής πόλης όπως οι Σέρρες.  

            Κυρία Υπουργέ, μπορεί από την πλευρά σας να πράξατε το πρέπον, αλλά και εμείς από το δικό μας μετερίζι, οφείλουμε να υποστηρίξουμε την επιχειρηματική κοινότητα του Νομού μας, ενός ακριτικού Νομού που βάλλεται από παντού.

Πόσα ακόμη πλήγματα να δεχθεί ένας ακριτικός Νομός όπως ο δικός μας, πόσες ακόμη μειώσεις να βαστάξει αυτή η αγορά και ακόμη πού αλλού να στηριχθούμε για να ορθοποδήσουμε εάν κάθε λίγο όλο και κάποια «μείωση» υφιστάμεθα;

            Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας όλα όσα προαναφέρθηκαν και με την ευελιξία και τον τρόπο που εσείς γνωρίζετε, καθώς υπηρετήσατε με επιτυχία και Υπουργείο Εμπορίου ως Γενικός Γραμματέας και είστε βαθύς γνώστης των ζητημάτων του εμπορικού  κόσμου, θα προβείτε σε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα επιφέρουν ισορροπία μεταξύ και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της συνέχισης της συχνής επισκεψιμότητας των Ιατρικών Επισκεπτών στην πόλη μας."

 

 

 

                                                                                 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ