ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η Υπογραφή Συμφωνίας είναι μονόδρομος – Η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη είναι μονόδρομος! “Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνησή σας και εσάς προσωπικά για άμεση υπογραφή συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στην ευρωζώνη και να «ηρεμήσει» η οικονομία!

                     ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της
                                  Ελλάδας

                                                                                    κ. Αλέξη Τσίπρα
ΘΕΜΑ: Η Υπογραφή Συμφωνίας είναι μονόδρομος – Η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη είναι μονόδρομος!
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Ως Επιμελητήριο Σερρών και ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα αναπτυξιακά, οικονομικά, επιχειρηματικά, με την επιστολή μας αυτή ενώνουμε τη φωνή μας με αυτήν και άλλων Επιμελητηρίων και φορέων του επιχειρείν, απευθύνοντας έκκληση προς την Κυβέρνησή σας και εσάς προσωπικά για άμεση υπογραφή συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της χώρας στην ευρωζώνη και να «ηρεμήσει» η οικονομία!
    Η κατάσταση της αγοράς και του επιχειρείν δεδομένης της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας, η οποία επιτείνεται με την μη υπογραφή συμφωνίας μέχρι στιγμής,  είναι γνωστή:
    Η κατανάλωση μειώθηκε δραματικά ακόμα περισσότερο
    Η ανεργία καλπάζει, καθώς οι απολύσεις αυξήθηκαν.
    Οι επενδύσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σταμάτησαν.
    Η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη
    Οι επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, πιστωτές κ.λ.π.)
    Οι εξαγωγές καθίστανται επισφαλείς
    Και ο παραπάνω κατάλογος θα μπορούσε να γίνει ακόμα μακρύτερος.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Η συντριπτική πλειονότητα της επιχειρηματικής κοινότητας που εκπροσωπούμε τάσσεται υπέρ της επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, καθώς δεν θέλει να ακούσει καν για άλλο νόμισμα εκτός από το ευρώ. 
    Ως σύμβουλοι της Πολιτείας είμαστε διατεθειμένοι – και έχουμε καταθέσει προτάσεις –  να συμβάλλουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, ώστε να  οδηγηθεί στην ανάπτυξη και να βγει από το τέλμα. Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε αυτή τη δυσχερέστατη κατάσταση.
    Είμαστε επίσης διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην τελική διαμόρφωση του αναπτυξιακού πακέτου της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται στην επιδιωκόμενη συμφωνία με τους εταίρους μας.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη την έκκληση του Επιμελητηρίου ΣΕρρών, το οποίο εκπροσωπεί 11.500 επιχειρηματίες στην ακριτική διασυνοριακή περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, το Νομό Σερρών  οποίος:
    κατατάσσεται στην προτελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των νομών της χώρας,
    έχει απωλέσει το μεγαλύτερο τμήμα της μεταποιητικής του δραστηριότητας,
    αντιμετωπίζει συν των άλλων άμεσα τις συνέπειες του διασυνοριακού παρεμπορίου και
    δεν αντέχει άλλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μέγκλας