Επιτυχημένη η «2η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς» υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών

Με τη συμμετοχή πολλών επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στην κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Σερρών η «2η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς» . Την όμορφη εκδήλωση  διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και κατοίκων της περιοχής «Αλησμόνητες Πατρίδες» και τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών, το οποίο στήριξε εμπράκτως την εκδήλωση. Το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, Χρήστος Μέγκλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Κίρπιτσας και ο Οικονομικός Επόπτης, Μάκης Τενεκετζής. 

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει την καλλιέργεια και παράλληλα  προωθεί δράσεις και  ενέργειες που ενθαρρύνουν τους καλλιεργητές  για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής τους. «Έχουμε τη βούληση να βοηθήσουμε αυτούς τους παραγωγούς, έτσι ώστε να γίνουν επαγγελματίες αγρότες, τους ενθαρρύνουμε να συσκευάσουν και να τυποποιήσουν αυτό το ξεχωριστό τοπικό προϊόν τους, προκειμένου να αποκτήσει υπεραξία  και να ανταγωνίζεται ισότιμα άλλα προϊόντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είμαστε κοντά τους, τους θέλουμε κοντά στο Επιμελητήριο, θα είναι μαζί μας σε αποστολές και Εκθέσεις, όπως αυτή της Μυτιλήνης,  την AEGEAN EXPO,  τον προσεχή Αύγουστο. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι εκδηλώσεις σαν κι αυτήν γίνονται θεσμός για τις Σέρρες, προβάλλουν και αναδεικνύουν το προϊόν και ταυτόχρονα προσελκύουν επισκέπτες στον τόπο μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μέγκλας, ο οποίος σε άλλη αποστροφή του λόγου πρόσθεσε : «Η Μπακάλικη Πιπεριά έχει τη δυνατότητα να  μπει σε δίκτυα πωλήσεων, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, αποκτώντας μέσω της Πιστοποίησής της  προστιθέμενη αξία που είναι απαραίτητη. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με Σερραίους παραγωγούς για την Πιστοποίηση Σερραϊκών Προϊόντων ως Π.Ο.Π.(Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) ή ως Π.Γ.Ε.(Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη). Πιστεύω ακράδαντα ότι η μπακάλικη πιπεριά μπορεί κάλλιστα να είναι ένα από αυτά τα προϊόντα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.

Η εκδήλωση, που μαγνήτισε το ενδιαφέρον πολλών Σερραίων διανθίστηκε μουσικά υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους  Μικρασιατών «ο Άγιος Πολύκαρπος», Ποντίων Επταμύλων «Ακρίτες» και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Σουλίου.   Την ίδια ώρα, σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Σερρών της ειδικότητας «Σεφ» τηγάνιζαν και έψηναν πιπεριές, τις οποίες και έδιναν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους.