ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 28η INFACOMA

Με τη επιτυχημένη συμμετοχή 4 σερραϊκών επιχειρήσεων, τις οποίες επισκέφτηκαν μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 η 28η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Κουφωμάτων, Προκατασκευών Imfacoma, που ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της HELEXPO – ΔΕΘ από τις 17/2/2011.    Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις τις οποίες επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστείδης Δρογαλάς και ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Ιωάννης Μπαλίτης είναι οι εξής:

Α) Όμιλος επιχειρήσεων ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ , με τις εταιρείες:

  • Ø ΠΑΝ ΜΕΤΑΛ Α.Ε. Κατεργασία – Εμπορία Σύρματος και Χάλυβα που κατασκευάζει μεταξύ άλλων στο 6ο χλμ Σερρών – Δράμας:
  • το εξάγωνο πλέγμα, ένα μοναδικό μοντέρνο δομικό υλικό και τα παραγόμενα από αυτό συρματοκιβώτια (Gabions) για πολλαπλές χρήσεις στον κατασκευαστικό τομέα (τοιχία αντιστήριξης, οδοποιία, στερέωση – θωράκιση πλαγιών με απότομη κλίση, φράγματα ποταμών και προκυμαίες , αποχετευτικά κανάλια κ.ά.
  • τον αμπελουργικό πάσσαλο Ω, ένα σύγχρονο σύστημα γραμμικής υποστύλωσης του αμπελώνα ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές του ΕΛΓΑ και με τα κατάλληλα εξαρτήματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντιχαλαζική εγκατάσταση  
  • τον μεταλλικό πάσσαλο  Π-80 αντιχαλαζικής εγκατάστασης και γραμμικής δεντροκαλλιέργειας
  • σωλήνες κατασκευών και κοίλους δοκούς για πολλαπλές εφαρμογές σε μεταλλικές κατασκευές, πασσάλους περίφραξης, δεντροκαλλιέργειες, κατασκευής θερμοκηπίων κ.α.
  • Ø CCST Επεξεργασία και Εμπορία Ανοξείδωτου Χάλυβα, πρωτοπόρος και μόνος κατασκευαστής σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα στην Ελλάδα με δυνατότητα επιλογής πάχους τοιχώματος που βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορους κλάδους (αυτοκινητοβιομηχανία, εφαρμογές που απαιτούν προστασία από τη διάβρωση, κατασκευαστικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς) στο νέο εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Β)  H επιχείρηση NOFERT του Βαλιούγα Ιωάννη από το Γεφυρούδι, με μηχανήματα επεξεργασίας ελαστικών παραθύρων και θυρών τελευταίας τεχνολογίας.

Γ)   Η επιχείρηση ενεργειακών τζακιών REGAL, την οποία εκπροσωπεί στις Σέρρες ο Βουρλίδας Γεώργιος από το Ροδολίβος.

Θερμή υποδομή επεφύλαξαν στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων και οι εντυπώσεις από την παρουσία των σερραϊκών επιχειρήσεων και των εξαιρετικών τους προϊόντων στην πολύ σημαντική αυτή διεθνούς εμβέλειας Έκθεση του τομέα των κατασκευών ήταν πραγματικά άριστες και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την υψηλή ποιότητα των επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου στην  28η INFACOMA .

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στις εγκαταστάσεις της HELEXPO τα μέλη της Διοίκησης περιηγήθηκαν στους χώρους του κεντρικότερου περιπτέρου της Έκθεσης,  του περιπτέρου 2, μπροστά στην κεντρική πύλη εισόδου, το οποίο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου σχεδιάζει να το ενοικιάσει εξολοκλήρου για τη συμμετοχή των σερραϊκών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ του προσεχούς φθινοπώρου. Μάλιστα, ερχόμενοι σε επαφή με παράγοντες της HELEXPO, ο Πρόεδρος και ο Οικονομικός Επόπτης συζήτησαν τις διαδικασίες παραχώρησης του κεντρικού αυτού περιπτέρου στο Επιμελητήριο Σερρών, καθώς και την παραχώρηση άδειας διακόσμησης των ξύλινων ειδικών περιπτέρων (ξύλινα σπιτάκια) στον πεζόδρομο μπροστά από τα περίπτερα.