“Ημερίδα για τα Προγράμματα για αγρότες και νέους, Κατάρτιση – Πιστοποίηση”, διοργανώνει ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά, στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Αναπτυξιακός Στρυμόνας” τη Δευτέρα 15/06/2015 και ώρα 19:00 στον Νέο Σκοπό, στην αίθουσα ΟΡΦΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για τα Προγράμματα για αγρότες και νέους, την κατάρτιση και την πιστοποίηση

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά ως Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (Α.Σ.) «Κοινωνικός Στρυμόνας» και  το ΚΕΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Προγράμματα για αγρότες και νέους, κατάρτιση-πιστοποίηση».

Κατά τη διάρκεια της ηµερίδας θα γίνει παρουσίαση και περιγραφή των δράσεων στα πλαίσια του σχεδίου «Κοινωνικός Στρυμόνας» και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα αγροτών, στην κατάρτιση αγροτών και στην πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Η ηµερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΟΡΦΕΑΣ» στην τοπική κοινότητα Νέου Σκοπού τη Δευτέρα15 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00.

Πρόγραµµα Ηµερίδας

19:00- 19:20  Προσέλευση 
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά κ. Νότα Δημήτριο.
Χαιρετισμός από τον Περιφ. Σύμβουλο και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ‘ Κοινωνικός Στρυμόνας’  κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο.
19:20- 19:30Γιώργος Αραπάκης, Διευθυντής του ΚΕΚ ΠΚΜ – Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής ΑΣ
Απολογισμός, αξιολόγηση της εφαρμογής της πράξης και παρουσίαση των καλών πρακτικών από την υλοποίηση των δράσεων του ‘Κοινωνικού Στρυμόνα’.
19:30- 20:00Χρήστος Λαγούδας, Γεωπόνος- Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών
Προγράμματα αγροτών, κατάρτιση αγροτών- πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων
20:00- 20:15 Νικόλαος Κοφοτόλιος, Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Παρουσίαση εφαρμογής για κινητά και tablet που βοηθά τους αγρότες στην εκπαίδευση για τις εξετάσεις στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων
20:15- 20:35Γιώργος Μανεσίδης, Οικονομολόγος  – Κατερίνα Σωτίδου, Οικονομολόγος
Παρουσίαση businessplan που μπορούν να εφαρμόσουν οι αγρότες και οι νέοι της περιοχής για τη δημιουργία μιας δικής τους επιχείρησης.
20:35- 21:00 Ερωτήσεις- Επίλογος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΕΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών,
Υψηλάντου 4, 3ος όροφος, τηλ. 23210 23640, email: info@kekpkm.gr, κος. Αραπάκης Γεώργιος.