Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Δυναμικό «παρών» έδωσε η επιχειρηματική κοινότητα του Νομού Σερρών, στην ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου Σερρών για την κοπή της Βασιλόπιτας με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης , κ. Θεολόγου, την Κυριακή 30/01/2011 στο ξενοδοχείο ACROPOL.

Εκτός των πολλών επιχειρηματιών, την καθιερωμένη επίσημη εκδήλωση του Επιμελητηρίου, τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του Νομού, Μάρκος Μπόλαρης, Ευστάθιος Κουτμερίδης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης και Μιχάλης Τζελέπης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Μωυσιάδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος, κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και μέλη της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος, κος Φωκίων Αλγιανάκογλου και ο Διευθυντής, κ. Σκοτίδας της  ΚΕΠΑ -ΑΝΕΜ,  ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, κος Νίκος Πανταζόπουλος, Πρόεδροι και μέλη Σωματείων και Συλλόγων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολλοί φίλοι του επιμελητηριακού θεσμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ.  Αριστείδης Δρογαλάς, στην κεντρική ομιλία του έδωσε για άλλη μια φορά το στίγμα της πολιτικής της διοίκησης του Επιμελητηρίου τη χρονιά που πέρασε, δίνοντας έμφαση στην προβολή που δόθηκε μέσω συμμετοχής σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, μέσω παρουσίας σε εκπομπές πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, μέσω αποστολής του καλαθιού των σερραϊκών προϊόντων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Η προσπάθεια ήταν να βοηθηθεί κάθε κλάδος επιχειρηματικής δραστηριότητας των μελών του Επιμελητηρίου, με κεντρικό στόχο να γίνει γνωστός ο Νομός με τη δημιουργία θεσμών (βλ. Συνέδριο Γαστρονομίας) και να προσελκύει επισκέπτες και επενδυτές. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη χαμηλή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός Σερρών, κυρίως ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, του οποίου η διαχρονική πτώση σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση της συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα στο σύνολο του ΑΕΠ του Νομού, συμπαρασύρει και το δευτερογενή τομέα και κυρίως αυτόν που σχετίζεται με τη μεταποίηση των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής. Για το λόγο αυτό τονίστηκε η προτεραιότητα του Επιμελητηρίου στην ανάδειξη της αξίας των ντόπιων προϊόντων, που μέσω επεξεργασίας με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, μπορούν να διαπρέψουν στις αγορές τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. Τελειώνοντας, ο κ. Δρογαλάς τόνισε: « Το Επιμελητήριο δεν έχει ανάγκη από επίδοξους σωτήρες ή από μάγους, οι οποίοι μέσα από το μανίκι τους μπορούν να ανεβάσουν το Νομό Σερρών στο μέσο όρο του ΑΕΠ της χώρας και την επόμενη βδομάδα στο μέσο όρο του ΑΕΠ της Γερμανίας' έχει ανάγκη από όραμα, από αγωνία για το επιχειρείν και από ατέλειωτες ώρες δουλειάς».  

Εκ μέρους του Προέδρου, κου Νανόπουλου, της Eurobank EFG, χορηγού της εκδήλωσης,  χαιρετισμό, απηύθυνε η κα Κωνσταντία Παπαποστόλου, Δ/ντρια Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Β. Ελλάδος, η οποία αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων στο ρόλο της Τράπεζας στην προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Πληροφορικής και Προϊσταμένου του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών, κου Παναγιώτη Νοτόπουλου, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στην πρόκληση του ανθρώπινου παράγοντα στη διαχείριση της σημερινής παγκόσμιας κρίσης.

Βραβεύτηκαν με απονομή πλακετών για τη σημαντική συμβολή τους  στην επιχειρηματική ζωή του Νομού Σερρών οι παρακάτω επιχειρήσεις:

  • «ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΒΕTΤΕ» ((Λατομείο – παραγωγή σκυροδέματος)
  • «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΔΑΣ-ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ο.Ε.» (Ξενοδοχείο στο Άγκιστρο)
  • «ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» (Ξύλόγλυπτα εκκλησιακά έπιπλα)
  • «Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ» (Λατομείο – παραγωγή σκυροδέματος)
  • «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΙ ΑΦΟΙ Α.Ε.» (Ξύλόγλυπτα εκκλησιακά έπιπλα)
  • «ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ» (εκκλησιαστικά είδη)
  • «ΚΗΠΟΥΡΟΣ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
  •  «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.MR PRINT»

Σε κλίμα συγκίνησης, βραβεύτηκαν, επίσης, δύο συνταξιούχοι επιχειρηματίες:

  • ο κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΙΣΛΗΣ, και
  • ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, για την πολύχρονη και σημαίνουσα παρουσία τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον του Ν. Σερρών

Βραβεύτηκαν επίσης

  • 0 κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΚΛΟΣγια τη συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού
  • Η Σερραία συγγραφέας, κ. ΧΡΥΣΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ, για το συγγραφικό της έργο και την πνευματική της παρουσία που τιμά τον τόπο μας. η οποία βαθειά συγκινημένη για την τιμή που της κάνει η πατρίδα της αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα της.
  • το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ για την προσφορά του στην Παιδεία και στον Πολιτισμό,
  • ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την κοινωνική του προσφορά του στην εθελονική αιμοδοσία και
  • ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε έναν από τους βραβευθέντες προβαλλόταν βίντεο από τις δραστηριότητές του, που κρατούσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Την όμορφη βραδιά έκλεισαν οι υπέροχες παραδοσιακές μελωδίες, άψογα εκτελεσμένες και τραγουδισμένες από τους μαθητές του Μουσικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σερρών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή τους κ. Καραμάνη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Εβελίνα Τσιαπάρα, ενώ καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς προβαλλόταν βίντεο από στιγμές των δράσεων και ενεργειών του Επιμελητηρίου τη χρονιά που πέρασε.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή της και κατέκλυσαν την αίθουσα, την Τράπεζα Eurobank EFG, για τη χορηγία της εκδήλωσης,  καθώς και όλους τους άλλους χορηγούς, δεδομένου ότι όλα τα φαγητά, τα γλυκά και τα φρούτα που προφέρθηκαν ήταν προσφορές των παρακάτω σερραϊκών επιχειρήσεων και φορέων:

Κρέατα :  Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Κρεάτων και Ειδών Διατροφής   «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΒΕ»

Κρασιά : Αφοι Μπούλιου – Χ. Θολούλη ΟΕ –  ΓΑΖΩΡΙΤΗΣ

Γούλας Απόστολος – ΚΕΡΚΙΝΙΤΗΣ

Μανωλόπουλος Κων. – Τουνα Φωτ. ΟΕ  –   ΚΟΑΘΟΣ

Μπίσκας Παναγιώτης  – ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Παγωνάς Δημοσθένης  _  Αμπελώνες  ΠΑΓΩΝΑ

Ρωμαλίδης Νικόλαος   –  Κτήμα Ρωμαλίδη

Σ. Φλώρος – Ε. Γαλάτση ΟΕ –  ΤΟ ΚΤΗΜΑ Τ΄ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σ. Παπαδάκης – Α. Κούτρας –   ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΝ

 Χρόνης Δημήτριος – Κτήμα Χρόνη

Κτήμα ΝΕΡΑΝΤΖΗ

Αναψυκτικά:  Αφοι Γεωργίου Κουρτίδη ΑΕ – ΝΕΚΤΑΡ

Οπωρικά :  Αγιάνογλου  Βασίλειος

Τυροκομικά : Ρίτκος Προκόπης

Ελαιόλαδο- Σπορέλαιο : Θωμάς Χατζηαραπίδης & ΣΙΑ ΟΕ

Βασιλόπιτα – Πιτάκια : ΓΑΛΒΑΣ ΑΕΒΕ

Πιτάκια : Γατίδης ΑΕΒΕ

Αφοι Δαραβίγκα ΟΕ

Π. & Α. Καζακίδη Α.Ε.Β.Ε.

Γλυκά :   Π. & Α. Καζακίδη Α.Ε.Β.Ε.

Πατάτες : Πλάνος Ε. – Αφοι Μαρτινάκη ΟΕ – FRESER

Άρτος: Σωματείο Αρτοποιών, Πρόεδρος, κος Τσακανιάς

Δώρο :  Σερραϊκή Αναπτυξιακή Ξενοδοχειακή Επιχείρηση Γ. Νυκτοπάτης – Γ. Μάνδαλος – Κοινότητα Ορεινής Ανώνυμη Εταιρία    «Σερραϊκή – Ξενοδοχειακή ΑΕ»

(Οι ομιλίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κου Αριστείδη Δρογαλά, καθώς και του καθηγητή, κου Παναγιώτη Νοτόπουλου. )