Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών επισκέφτηκε και ενημέρωσε επιχειρήσεις του Δήμου Σιντικής

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών 
επισκέφτηκε και ενημέρωσε επιχειρήσεις του Δήμου Σιντικής
Ιδιαίτερα εποικοδομητικά υπήρξαν τα αποτελέσματα της Συνάντησης Εργασίας που διοργάνωσε χθες, Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014, το Επιμελητήριο Σερρών,  σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής, ως Εταίροι της Αστικής Σύμπραξης (Α.Σ.) «Κοινωνικός Στρυμόνας», στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 4 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
Σκοπός της Συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση επιχειρηματιών που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σιντικής πάνω στα τρέχοντα προγράμματα επιδότησης τους για πρόσληψη προσωπικού και δη εποχιακού, στο πλαίσιο του ΤΟΠ- ΕΚΟ «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Απασχόληση στον Ν. Σερρών».
Η Συνάντηση, καθώς και αυτές που προηγήθηκαν στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες και δράσεις του Επιμελητηρίου να βρίσκεται το ίδιο κοντά στους επιχειρηματίες –μέλη του, παρέχοντας χρήσιμη ενημέρωση όσο και ενθαρρύνοντας τους ίδιους με προτάσεις σε κρίσιμα επιχειρησιακά προβλήματα.
Τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου εκπροσώπησε ο  Αντιπρόεδρος Α’, κος Γιαννάκης Δημήτριος, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ανάλογων συνεργειών με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της τοπική οικονομίας στο σύνολο της. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε και η κα Θωμαή Μπόζιου, υπεύθυνη του Τοπικού Σχεδίου από πλευράς του Επιμελητηρίου, η οποία και αναφέρθηκε σε παρόμοιες δράσεις του Φορέα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα της τοπικής αγοράς εργασίας.  
Κύριος ομιλητής και συντονιστής της Συνάντησης ήταν ο κος Αραπάκης Γεώργιος, Διευθυντής του ΚΕΚ Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής Α.Σ. Κοινωνικού Στρυμόνα, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα Προγράμματα Επιδότησης, απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις των επιχειρηματιών  παρέχοντας  ταυτόχρονα κατευθύνσεις σε όσους ενδιαφέρθηκαν άμεσα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.   
Την υποδοχή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Δήμου Σιντικής, Αντιδήμαρχος, κ. Δημ. Μπακρατσάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου, καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του ΚΕΚ της Π.Ε. Σερρών για την πραγματοποίηση της Ενημερωτικής Συνάντησης και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες της.
Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή τόσο ανέργων- ωφελούμενων του Σχεδίου όσο και επιχειρηματιών, ενώ δόθηκε η ευκαιρία άμεσης γνωριμίας μεταξύ τους με αμφίδρομα δυνητικά οφέλη. Ειδικότερα, έντονο καταγράφηκε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για πρόσληψη κυρίως εποχιακού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο διατήρησής  του, υπό την προϋπόθεση να συντηρείται αυτό μέσω τακτικών επιδοτούμενων Προγραμμάτων .
Το Επιμελητήριο Σερρών κλείνει τον α’ κύκλο Συναντήσεων με τη τελευταία να διεξάγεται στον  Δήμο Ηράκλειας.