Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών επισκέφτηκε και ενημέρωσε επιχειρήσεις των Δήμων Εμμανουήλ Παπά και Αμφίπολης

Ιδιαίτερα ωφέλιμες χαρακτηρίστηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες- επιχειρηματίες οι δύο Συναντήσεις Εργασίας που διοργάνωσε χθες, Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014, το Επιμελητήριο Σερρών,  σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και τον Δήμο Αμφίπολης, αντίστοιχα, ως Εταίροι της Αστικής Σύμπραξης (Α.Σ.) «Κοινωνικός Στρυμόνας», στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 4 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
Αμφότερες οι Συναντήσεις εντάσσονται στις συνεχείς προσπάθειες και δράσεις του Επιμελητηρίου να βρίσκεται το ίδιο κοντά στους επιχειρηματίες –μέλη του, παρέχοντας χρήσιμη ενημέρωση όσο και ενθαρρύνοντας τους ίδιους με δημιουργικές προτάσεις σε κρίσιμα επιχειρησιακά προβλήματα. Το κύριο θέμα των χθεσινών Συναντήσεων αποτέλεσαν τα τρέχοντα προγράμματα επιδότησης για πρόσληψη προσωπικού και δη εποχιακού, στο πλαίσιο του ΤΟΠ- ΕΚΟ «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Απασχόληση στον Ν. Σερρών».

Στις Συναντήσεις παρευρέθηκε σύσσωμη η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ο  Αντιπρόεδρος Α’, κος Γιαννάκης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος Β’, κος Χατζηλιάδης Ιωάννης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, κος Κίρπιτσας Ιωάννης, αναφέρθηκαν καθένας ξεχωριστά σε δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Σερρών, τεκμηριώνοντας βάσιμα την κοινή θέση ότι είναι σημαντικά συμφέρουσα για την επιχειρηματική κοινότητα, και συνεπώς την τοπική οικονομία στο σύνολο της, η εύρυθμη λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού.

Κύριος ομιλητής και συντονιστής των δύο Συναντήσεων ήταν ο κος Αραπάκης Γεώργιος, Διευθυντής του ΚΕΚ Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Σερρών, Διαχειριστής Α.Σ. Κοινωνικού Στρυμόνα, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα Προγράμματα Επιδότησης απαντώντας σε εξειδικευμένες ερωτήσεις των επιχειρηματιών όσο και παρέχοντας τις απαιτούμενες κατευθύνσεις σε εκείνους που ενδιαφέρονται άμεσα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.   
Με αμέριστο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη συζήτηση οι εκπρόσωποι και των δύο Δήμων. Από πλευράς του Δήμου Εμμανουήλ Παππά παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, κος Ευάγγελος Καλαθάς, ο κος Νάσκος Δημήτρης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Αντιδήμαρχος, κος Δίνας Θωμάς, καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων, ενώ τον Δήμο Αμφίπολης εκπροσώπησαν η κα Αικατερίνη Κουταντώνη, Προϊσταμένη Διοικητικού και ο κος Καρκαλέτσης Κύριλλος, μέλος Δ.Σ.

Ιδιαιτέρως μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των επιχειρηματιών, ενώ καταγράφηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για άμεση πρόσληψη προσωπικού υπό τις βασικές προϋποθέσεις αφ’ ενός να μην υπάρχουν δεσμεύσεις και περιορισμοί ως προς τη μακροχρόνια διατήρηση του κι αφ’ ετέρου να υπάρξει συνολική (100%) επιδότηση.
Κατά τη διάρκεια των Συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, ενώ, ειδικότερα από τους επιχειρηματίες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφίπολης εκφράστηκαν τα έντονα προβλήματα «επιχειρηματικής απομόνωσης» που βιώνουν, όπως αυτά απορρέουν από την χιλιομετρική απομάκρυνση των επιχειρήσεων τους από το αστικό κέντρο των Σερρών. Σε απάντηση στο πρόβλημα αυτό ήδη το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με το ΚΕΚ της Περιφέρειας, διερευνά τη στήριξη της περιοχής με νέες δομές στη Ζίχνη ή και στον Δραβίσκο.
Το Επιμελητήριο, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών – μελών του για σχετικά Προγράμματα επιδότησης, συνεχίζει την περιοδεία και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Σερρών, με τις αμέσως επόμενες Συναντήσεις  Εργασίας να λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Ηράκλειας και στον Δήμο Σιντικής.