ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Με τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου τελέστηκε, χθες Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στο Επιμελητήριο Σερρών. 

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κος Χρήστος Μέγκλας, παρουσία σύσσωμης της Διοίκησης και του προσωπικού του Επιμελητηρίου Σερρών, καθώς και Προέδρων και εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών, ήτοι ειδικότερα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κου Κοτσαμπά, των Υδραυλικών κου Βλαχόπουλου, των Ηλεκτρολόγων κου Βροντελή, των Ξυλουργών κου Δασκαλάκη, των Κρεοπωλών κου Καμπούρη, των ΤΑΞΙ κου Μπάρμπα, των Κομμωτών κου Γκουσμπασανιώτη, της Διαχείρισης του Σπηλαίου Αλιστράτης κου Στέφου, των Μεσιτών κου Κέφα, των Ασφαλιστών κου Γιαννάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι τοπικών και περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τυχερή της βραδιάς η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του Νομού Σερρών, η οποία  και έτυχε  το φλουρί της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Σερρών. 

Ο Σεβασμιότατος, κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος και ευλόγησε για συνεχή χρονιά τη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Σερρών, τόνισε σε σύντομη ομιλία του την αναγκαιότητα στήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας και της σερραϊκής αγοράς, ως μονόδρομο ευημερίας της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η κοινότητα των επαγγελματιών, στην οποία ευχήθηκε  υπομονή αλλά και επιμονή για να ξεπεράσει τις δύσκολη αυτή πολιτικοοικονομική συγκυρία. Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Επιμελητήριο Σερρών και τον Πρόεδρο του, κο Χρήστο Μέγκλα, καθώς και τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Νομού Σερρών για τη αδιάλειπτη υποστήριξη τους σε κοινωνικές δράσεις της Εκκλησίας.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Σεβασμιότατο για την πάντοτε θετική απόκριση του,  συγχαίροντας τον για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, και τονίζοντας ότι η ουσιαστική συνεργασία όλων των τοπικών φορέων μόνο εποικοδομητικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει στην σερραϊκή κοινωνία.  

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Σερρών, εστιάζοντας στις συνεχείς διεκδικήσεις για τη σύνδεση του Νομού με το Φυσικό Αέριο, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία και αποδοτικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, όσο και στην επιτυχή έκβαση των πιέσεων αυτών, δεδομένης πρόσφατης ανακοίνωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι εντός του τρέχοντος έτους ξεκινάνε οι σχετικές εργασίες. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την ενδυνάμωση της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, τα προβλήματα είναι πολλαπλά, με τη γραφειοκρατία και την έλλειψη διοικητικού συντονισμού Υπηρεσιών και Φορέων να ταλανίζουν καθημερινά τον έλληνα επαγγελματία, μηδενίζοντας τις όποιες επενδυτικές ή και επιχειρηματικές ευκαιρίες τυχόν προκύπτουν. 

Ο κ. Χρήστος Μέγκλας έκλεισε με την ευχή και την ελπίδα ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν όσο και να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση, ο μόνος δρόμος που φέρνει προοπτική για τους πολίτες και την ίδια τη χώρα. 

«Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του παραγωγικού συστήματος της περιοχής είναι κεντρικός στόχος του Επιμελητηρίου Σερρών και για αυτό θα παλέψουμε και αυτή τη χρονιά», τόνισε ο Πρόεδρος, κος Χρήστος Μέγκλας.