Κορεατική διεθνής έκθεση Food Week Korea 2015

Από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2015 θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Σεούλ COEX η «Food Week Korea 2015». Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων της Κορέας, στην οποία το 2014  συμμετείχαν 748 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 161 από το εξωτερικό, από 28 χώρες, ενώ την επισκέφτηκαν 47.437 επισκέπτες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της έκθεσης http://koreafoodweek.com/ ή να ζητήσουν τη βοήθεια του Γραφείου ΟΕΥ Σεούλ.
Η Νότια Κορέα είναι η 13η μεγαλύτερη οικονομία και η 7η εμπορική δύναμη παγκοσμίως, με 51 εκατ. πληθυσμό. Το συνολικό μέγεθος της κορεατικής αγοράς τροφίμων ανέρχεται σε $ 70 δις, στα οποία αντιστοιχούν εισαγωγές $ 24 δις.
Από 1-7-2011 ισχύει η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών Κορέας – ΕΕ, με την οποία αίρονται οι δασμοί, άμεσα ή με κάποια μεταβατική περίοδο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ειδικά για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, έχει συναφθεί συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης συστημάτων πιστοποίησης, η οποία ετέθη σε ισχύ από 1/2/2015. Με την άρση των προβλημάτων πιστοποίησης, αναμένεται σημαντική αύξηση των κορεατικών εισαγωγών βιολογικών προϊόντων.
Η ιστοσελίδα της έκθεσης είναι http://www.seoulfoodnhotel.co.kr
Το Γραφείο ΟΕΥ θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή του σε ενδεχόμενη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο Προϊστάμενος
 
Αθανάσιος Καραπέτσας
Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β