Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου ενημερωτική ημερίδα, που αφορούσε στην παρουσίαση Δράσης ενίσχυσης υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Οι Σερραίοι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση και γέμισαν την αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΠ και είχε ως στόχο να ενημερώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την εν λόγω Δράση, που αφορά στην «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών.
Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κατά την τοποθέτησή του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για τη συνεργασία και τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης Δράσης.
Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου τόνισε τα εξής :
«Πιστοί στο θεσμικό μας ρόλο ως Επιμελητήριο Σερρών φροντίζουμε πάντα για την ενημέρωση των μελών μας, ειδικά σ’ ότι αφορά σε προγράμματα και δράσεις που μπορούν να δώσουν βοήθεια και ώθηση στις επιχειρήσεις.
Γνωρίζοντας όλοι πολύ καλά τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, θεωρούμε δράσεις όπως αυτή που θα παρουσιαστεί, μια μοναδική ευκαιρία διεύρυνσης των επιχειρηματικών τους οριζόντων και ουσιαστικής στήριξης της προσπάθειας τους.
Η συγκεκριμένη δράση μάλιστα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με τη μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις λέξεις «κλειδιά» για την εξέλιξη των επιχειρήσεων, με βασικό στόχο να καταστούν πιο δυνατές και ανταγωνιστικές.
Η καινοτομία η εξωστρέφεια και η έξυπνη εξειδίκευση αποτελούν πλέον, στην εποχή που ζούμε, μονόδρομο για την ουσιαστική εξέλιξη όλων των τομέων δραστηριότητας και φυσικά του επιχειρείν».
Τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2021-2027 και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ παρουσίασαν αναλυτικά τη Δράση και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , οργανισμών και φορέων. Από το Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιάννης Παπουτσής, η Οικονομική Επόπτρια Ελένη Τσιαπάρα και τα μέλη του Δ.Σ. Βασίλης Μαντζαρούδης και Χρήστος Τρούπης.