ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

σε 10 πόλεις της Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» και κεντρικό μήνυμα «Ζήσε για 15 λεπτά αυτό που ζούμε κάθε μέρα» φιλοξενώντας συνολικά 10.000 περίπου επισκέπτες στις 10 πόλεις-σταθμούς της περιοδείας της. Η έκθεση ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου 2009 στην πόλη του  Ναυπλίου. Οι σταθμοί του ταξιδιού ήταν: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Κέρκυρα, Πάτρα, Καλαμάτα, Ρόδος, Πειραιάς, Ναύπλιο.

Η προσομοίωση μιας εικονικής αποστολής, όπως είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό ενός οχήματος, υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες που για 15 περίπου λεπτά μπήκαν στη θέση των εθελοντών και έζησαν ως γιατροί, νοσηλευτές ή τεχνικοί μιας αποστολής στο πεδίο δράσης. Σημαντικός αριθμός των επισκεπτών προήλθε από τη μαθητική και φοιτητική κοινότητα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των πολιτών, των εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και των μέσων ενημέρωσης.

Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2007 σε 8 ελληνικές πόλεις συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ο οποίος σημείωσε αύξηση μετά την ολοκλήρωσή της για δεύτερη φορά φέτος στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Κοζάνης, Κέρκυρας, Πάτρας, Καλαμάτας, Ρόδου, Πειραιά και Ναυπλίου για τη φιλοξενία, τις τοπικές αρχές για τη συνεργασία, καθώς και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια των παραπάνω πόλεων για την ευγενική χορηγία και τη στήριξη της προσπάθειάς μας. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά, τις εταιρίες GEO και PARASOL και το studio ERA για την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σημαντική συμβολή στην πραγματοποίηση της έκθεσης, καθώς και τη WIND HELLAS για την παροχή υπηρεσιών ασύρματης σύνδεσης κατά τη διάρκειά της. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα και ζήσατε μαζί μας, έστω και για λίγο, την εμπειρία μιας αποστολής!