ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Η ΥΠΟΔΟΧΗ 36 ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΖΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Σερρών ανταποκρινόμενο με χαρά στο αίτημα των καθηγητών του  Μουσικού Σχολείου και του  4ου Λυκείου Σερρών συμμετείχε στην υποδοχή 36 συνολικά μαθητών και καθηγητών από το  Liceo Scientifico annesso al Convitto Nationale ʽPrincipe di Napoliʼ της Ασίζης, με προσφορά σερραϊκών προϊόντων και έντυπου ενημερωτικού υλικού για τους τουριστικούς προορισμούς, τα προϊόντα και την οικονομία του Νομού.   
    Η υποδοχή των Ιταλών επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου, όπου οι μαθητές, οι γονείς τους και οι καθηγητές από τα δύο σχολεία που φιλοξενούν τους Ιταλούς μαθητές ήταν όλοι εκεί για να τους καλωσορίσουν στην πόλη μας και στο Νομό μας. Η δράση αυτή ανταλλαγής μαθητών και καθηγητών γίνεται στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο σερραϊκών σχολείων με το Λύκειο της Ασίζης, αδελφοποίηση που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει  αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους μαθητές και να οδηγήσει σε μια βαθύτερη γνώση της κουλτούρας των δύο χωρών. Την επιμέλεια  της ανταλλαγής μαθητών και καθηγητών έχουν από το 4ο Λύκειο ο καθηγητής κ. Αλιμπράντης και από το Μουσικό Σχολείο η καθηγήτρια, κ. Λίλα Σκέμπερη, η οποία ευχαριστώντας την προσφορά του Επιμελητηρίου Σερρών με σερραϊκά τοπικά προϊόντα στους γείτονές μας ανέφερε ότι είναι πράξη που αναδεικνύει το φιλόξενο και δοτικό πνεύμα σημαντικών φορέων της πόλης μας, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
    Στην υποδοχή συμμετείχαν από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο οποίος καλωσορίζοντάς όλους τούς ευχήθηκε καλή διαμονή και να απολαύσουν την όμορφη πόλη των Σερρών και τις  άλλες τουριστικές ομορφιές του Νομού Σερρών, τα ξεχωριστά και μοναδικά σερραϊκά προϊόντα και τη φημισμένη σερραϊκή φιλοξενία, και ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Θωμάς Τενεκετζής.
    Οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι θα βρίσκονται στην πόλη των Σερρών από τις 18 έως τις 23 Μαρτίου.