ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ») ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΗ

ΣΕΡΡΕΣ 15.11.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ»)
ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

    Με ιδιαίτερα λαμπρότητα και παρουσία εκπρόσωπων της εκκλησιαστικής, πολιτικής, στρατιωτικής και δημοτικής ηγεσίας του Νομού Σερρών και πλήθους κόσμου, επιχειρηματιών, μελών του Επιμελητηρίου και μελών της Διοίκησής του, εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, ο Νέος Χώρος Εκπαίδευσης και το Κέντρο Τουριστικής Προβολής (Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ») στον 2ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου.
    Το Επιμελητήριο Σερρών παρέδωσε στην επιχειρηματική κοινότητα και στην κοινωνία του Νομού Σερρών πλήρως ανακαινισμένο τον 2ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου, τον Αγιασμό του οποίου τέλεσε εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κου Θεολόγου, ο πατήρ Νεκτάριος της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ την κορδέλα έκοψε η Σερραία Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μ. Κόλλια- Τσαρουχά, μαζί με το Δήμαρχο Σερραίων, κο Π. Αγγελίδη και τον Πρόεδρο Χρήστο Μέγκλα.
 
  Ο Πρόεδρος, κος Χρήστος Μέγκλας,  ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου και ιδιαιτέρως την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Σερρών (ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) και τον ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό της, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, κο Ιωάννη Μωυσιάδη, που έδωσαν τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να αξιοποιήσει τους πόρους του Τοπικού Προγράμματος LEADER και να δημιουργήσει το «Κέντρο Τουριστικής Προβολής και Πληροφόρησης Νομού Σερρών».

   Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εγκαινίων σε πολλές οθόνες σε όλο το κτίριο του Επιμελητηριακού Μεγάρου φωτογραφικό υλικό και βίντεο προβολής επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου. Μάλιστα, ο Πρόεδρος επιμελήθηκε της παρουσίασης ειδικής οπτικοακουστικής προβολής της δημιουργίας του Κέντρου, της Αίθουσας και όλων των ανακαινισμένων χώρων του Επιμελητηριακού Μεγάρου, που έγιναν τόσο με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LEADER, όσο και με πόρους του ίδιου του Επιμελητηρίου. Έδωσε, δε, ιδιαίτερη έμφαση στους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η υλοποίηση του έργου κυρίως λόγω της εξαιρετικά αργής εκταμίευσης των χρημάτων των καθυστερήσεων στην εκταμίευση των χρημάτων της ιδιαίτερα δυσκίνητης κρατικής μηχανής. Συγκίνηση προκάλεσε το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε και αφορούσε το πώς ήταν το κτίριο στο παρελθόν και τις αλλαγές που έγιναν σ’ αυτό διαχρονικά καθώς και στιγμιότυπα της επιμελητηριακής δράσης και ιστορίας του θεσμού (Προέδρους, μέλη Διοίκησης, συνεδριάσεις, πρακτικά, εκθέσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες, επίσημους προσκεκλημένους, πολιτικούς, αίθουσες, σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και τόσα άλλα).
   
    Η πλήρως ανακαινισμένη αμφιθεατρική αίθουσα με το όνομα «ΕΡΜΗΣ», εξοπλισμένη με τα πιο υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα και έπιπλα δίνει τη δυνατότητα για ενημερωτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, για προβολή ταινιών και κάθε είδους οπτικοακουστικού υλικού (Show Room).   

   Η χρήση της εγκαινιάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή την έναρξη του Ταχύρρυθμου Προγράμματος Κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Σαράντα (40) εκπαιδευόμενοι από όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο – (Αθήνα, Κρήτη, Καβάλα, Κοζάνη, Βέροια, Κύπρο, Μόναχο κ.ά.) έχουν την τύχη για τους επόμενους τρεις μήνες να χρησιμοποιούν την αίθουσα και όλες τις δυνατότητές της και να καταρτίζονται  ώστε στο τέλος του προγράμματος να πιστοποιηθούν ως ξεναγοί. Όλοι τους  ενθουσιάστηκαν από την θερμή υποδοχή τους στο Επιμελητήριο και στην πόλη των Σερρών (Νωρίτερα προηγήθηκε σχετική Συνέντευξη Τύπου και καλωσόρισμα τους από τον Πρόεδρο, κο Χρήστο Μέγκλα, την υπεύθυνη καθηγήτρια του Προγράμματος, κα Ε. Γαβρά, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Επίκουρου Καθηγητή Ι. Παπαδόπουλου και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κο Λαζαρίδη.  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Χρήστος Μέγκλας, υποδέχτηκε με πολλή χαρά τους ξεναγούς και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι Σέρρες είναι ένας εξαιρετικός τόπος για τουρισμό με πολλά αξιοθέατα αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά, οικολογικά).

   Η βραδιά έκλεισε με εξαιρετικούς ήχους, μουσικές και χρώματα΄ τη μαγευτική φωνή και τις μελωδίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη με την εξαίσια συνοδεία του τσέλου και της κρητικής λύρας, που έπαιζε μοναδικά ο Γεώργιος Καλούδης. Τους θαύμασαν και τους απόλαυσαν σε μοναδικές ερμηνευτικές στιγμές οι εκατοντάδες Σερραίοι και Σερραίες, που πλημμύρισαν την Αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης».

Θερμές Ευχαριστίες στους:
Χορηγούς: Καφέ ΒΟΛΤΑ storries, Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Εύα Μαρί, Philippos Xenia Hotel, Elpida Resort & Spa, ΜΕΓΚΛΑΣ Γεωργικά Εφόδια – Λιπάσματα, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Υποστηρικτές: Ραδιοταξί Σερρών, Βασάκης, Κτήμα Χαραλαμπόγλου, Κτήμα Μπίσκας, Κτήμα Αποστόλη, Αφοί Γ. Κουρτίδη Νέκταρ.