ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΥΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Σημαντικά θέματα που αφορούν τη στήριξη και ανάπτυξη της Αγροτικής Παραγωγής και Μεταποίησης, τα οποία έχει κατά καιρούς αναδείξει και προτείνει το Επιμελητήριο Σερρών, παρουσίασε ο Πρόεδρος, Χρήστος Μέγκλας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο, το πρωί της Δευτέρας 07 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα.

Θέματα, όπως η δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, η παραχώρηση δημόσιας έκτασης που θα φιλοξενεί τη Ser-Expo, το μέλλον του Εργοστασίου Ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στο Ν.Σερρών τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών.

Παράλληλα, στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών παρουσίασε στον Αναπληρωτή Υπουργό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ν.Σερρών με το παραεμπόριο, μίλησε για την έλλειψη ρευστότητας του αγροτικού κόσμου . Μάλιστα, ο κ.Μέγκλας επανέλαβε την πρόταση του Επιμελητηρίου για κατάργηση του ειδικού Μητρώου Αγροτικών Προϊόντων και άλλων μητρώων και πρότεινε την ενσωμάτωσή τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) που τηρούν τα Επιμελητήρια.

Ο κ.Μπόλαρης, άκουσε με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών και έδειξε μεγάλη διάθεση να εξετάσει τις προτάσεις που του κατατέθηκαν.

Από το Γραφείο Τύπου