ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. Η συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού στην Αθήνα και  η ατζέντα των θεμάτων περιλάμβανε πολλά και διάφορά ζητήματα που απασχολούν το αθλητικό γίγνεσθαι τόσο των Σερρών όσο και της Ελλάδας εν γένει.

Ο κ.Μέγκλας ζήτησε από τον Υφυπουργό την παραχώρηση χώρων από πλευράς Πολιτείας στις Διοικήσεις των Σωματείων για τη δημιουργία Αθλητικών Κέντρων, καθώς, όπως είναι κοινά διαπιστωμένο, το πρόβλημα της έλλειψης των εγκαταστάσεων έχει οξυνθεί σε βαθμό τέτοιο που η αθλητική και γυμναστική δραστηριότητα να καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη για τα σωματεία όλων των αθλημάτων. «Είναι κρίμα να υπάρχουν οι άνθρωποι, το κέφι και η διάθεση ενασχόλησης με τον αθλητισμό και την ίδια ώρα να ελλείπουν οι υποδομές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μέγκλας.  

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών ζήτησε από τον κ.Κοντονή να λάβει μέτρα και αποφάσεις που θα απαλλάσσουν τα σωματεία από τα υπέρογκα έξοδα (λειτουργικά και μη)  και να στηριχθούν οικονομικά οι ομάδες, τα σωματεία και οι μικρές επιχειρήσεις (Ακαδημίες) που γυμνάζουν αθλητές, διαπλάθουν προσωπικότητες και γενικώς  επιτελούν σπουδαίο έργο για όλη την κοινωνία. 

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών πρότεινε μία σειρά από αλλαγές που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν το συντομότερο δυνατό στον Αθλητισμό της χώρας και υποστήριξε ότι «στόχος όλων πρέπει να είναι, με βάση τα αντικειμενικά ρεαλιστικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, η στήριξη του αθλητισμού και της διασφάλισης της πρόσβασης όλων των πολιτών σε αυτό το κοινωνικό αγαθό. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινείται το Υπουργείο. Η άθληση είναι δικαίωμα και θα αγωνιζόμαστε όλοι συνεχώς για να κερδίζουν τα στάδια και τα γήπεδα τα παιδιά μας. Αρκεί βέβαια στα παιδιά μας να έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλοι και επαρκείς αυτοί χώροι», κατέληξε ο κ.Μέγκλας. 

 

Από το Γραφείο Τύπου