ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ

Νέα μέτρα με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τα νέα μέτρα προσαρμογής, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και θα έχουν οριζόντια εφαρμογή σε όλη την επικράτεια, θα είναι τα ακόλουθα:
– Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στην εργασία τους με δύο rapid ή PCR test εβδομαδιαίως.
– Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης (ακόμα και στους ανοιχτούς), στα εμπορικά καταστήματα, και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται με rapid ή PCR test. Δεν απαιτείται rapid ή PCR test για αναγκαίες δραστηριότητες, για τρόφιμα (σούπερ μάρκετ), για άσκηση θρησκευτικού δικαιώματος, καθώς και για την πρόσβαση στα φαρμακεία.
– Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν ειδικά στους αμιγείς χώρους. Ο έλεγχος σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει τόσο το πιστοποιητικό όσο και η ταυτοπροσωπία.
– Στους αθλητικούς χώρους θα υπάρχει ποινή εάν δεν τηρούνται τα μέτρα για τη χρήση μάσκας.
Αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ που θα εξειδικεύει τα ανωτέρω μέτρα.