ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ: – ΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Σε νέα τεχνολογική εποχή πέρασε το Επιμελητήριο Σερρών και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη του ανοίγοντάς τους εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ:
–    ΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
–    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε νέα τεχνολογική εποχή πέρασε το Επιμελητήριο Σερρών και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη του ανοίγοντάς τους εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στη σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης. Πρόκειται για δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες, στις οποίες πολύ εύκολα μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης, που υποστηρίζονται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Α) Η υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών (http://investmenttools.uhc.gr/), στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Λόγω της διαδραστικότητας της πλατφόρμας ο επιχειρηματίας – χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισάγει στην πλατφόρμα το επιχειρηματικό του προφίλ και να ενημερώνεται εξειδικευμένα για τα προγράμματα που ταιριάζουν στην επιχείρησή του.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανάρτησης νέων επενδυτικών προγραμμάτων το σύστημα αυτόματα αναζητεί, ταυτοποιεί και στη συνέχεια ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

Β) Η υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/) ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΚΕΕ έχει εμπλουτιστεί με νέα μαθήματα και παράλληλα λειτουργεί Web TV Channel, στο οποίο διακεκριμένοι Εκπαιδευτές, Εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. παρουσιάζουν live ενημερωτικές εκπομπές που αφορούν σε θέματα της επικαιρότητας, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.
Τα οικονομικά ενήμερα μέλη έχουν πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα, κάθε κατηγορίας, ανεξάρτητα με το αν τα μαθήματα αυτά τους ενδιαφέρουν επαγγελματικά ή προσωπικά. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως τα στελέχη των επιχειρήσεων ή οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης με άλλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και συμμετέχουν στα ίδια τμήματα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «δίκτυο» επαγγελματιών με κοινούς στόχους και ανησυχίες.
Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση στις νέες αυτές υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του το Επιμελητήριο Σερρών στην ιστοσελίδα του www.serreschamber.gr.