Ο Νομός Σερρών στην εκπομπή «Στην υγειά μας» το Σάββατο 20 Μαρτίου στη ΝΕΤ

Ο Νομός Σερρών στην εκπομπή «Στην υγειά μας» το Σάββατο 20 Μαρτίου στη ΝΕΤ

    Αφιερωμένη στο Νομό Σερρών θα είναι η εκπομπή «Στην υγειά μας», με παρουσιαστή το Σπύρο Παπαδόπουλο, το προσεχές Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

    Οι συντελεστές της παραγωγής και ο ίδιος ο παρουσιαστής αποδέχθηκαν θερμά την ιδέα του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Αριστείδη Δρογαλά, να φιλοξενηθεί και να προβληθεί δωρεάν το τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό προφίλ του Νομού μας, και ύστερα από μια τεράστια κινητοποίηση με επικεφαλής το Επιμελητήριο και σε συνεργασία με την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής και άλλους συλλογικούς φορείς, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα την περασμένη Δευτέρα 15 Μαρτίου, και ήδη στη ΝΕΤ προβάλλεται και το σχετικό τρέιλερ για την προβολή του ερχόμενου Σαββάτου.

    Επιφανείς Σερραίοι,  εκπρόσωποι του πνευματικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου, που διαπρέπουν εκτός Σερρών, κόσμησαν με την παρουσία τους και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, το πάνελ και είπαν τα καλύτερα λόγια εκφράζοντας την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδας τους, τις Σέρρες. Οι τραγουδιστές Γλυκερία, Βασίλης Λέκκας, Αφεντούλα Ραζέλη, ο συνθέτης και ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος, ερμήνευσαν μοναδικά παραδοσιακά και άλλα εξαιρετικά ελληνικά τραγούδια, η Καλλιόπη Βέτα και ο Μανώλης Χατζημανώλης, μη Σερραίοι, αλλά Μακεδόνες και επίσης, ο Σερραίος τραγουδοποιός, Διογένης Δασκάλου.  Οι ηθοποιοί: Βίλμα Τσακίρη, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών,  Θεοφανία Παπαθωμά, και ο κ. Βογιατζής. Οι δημοσιογράφοι: Στέφανος Δημητριάδης, Λίνα Κλείτου, Μαρία Αραμπατζή, Μαρία Νικόλτσιου,  από τον αθλητικό χώρο ο Παναγιώτης Κελεσίδης, πρώην διεθνής τερματοφύλακας και η Ολυμπιονίκης δισκοβόλος Τασούλα Κελεσίδου. Ο διευθυντής των βιβλιοπωλείων και πολυχώρων «Ιανός», Βασίλης Χατζηιακώβου και η συγγραφέας Χρύσα Δημουλίδου.

    Οι Σέρρες εκπροσωπούνται και από τους τρεις βασικούς αναπτυξιακούς φορείς του Νομού,  δηλαδή τη Ν.Α., με το Νομάρχη, κ. Στέφανο Φωτιάδη, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Σερραίων, κ. Ιωάννη Βλάχο και το Επιμελητήριο με τον Α΄Αντιπρόεδρο, κ. Καλαϊτζή Αθανάσιο και τον Οικ. Επόπτη, κ. Ιωάννη Μπαλίτη, ενώ την παράδοση των Σερρών προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το Λύκειο των Ελληνίδων με την Πρόεδρο, κ. Στέλλα Ελευθεριάδου, και άλλα μέλη του Δ.Σ., και πανέμορφα παλληκάρια και κοπέλες του Λυκείου που με παραδοσιακές στολές χορεύουν ενδεικτικούς χορούς του τόπου μας. Ο Λεοντόκαρδος, η μασκότ του Πανσερραϊκού, υπό τον ύμνο της τοπικής ομάδας αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους καλεσμένους. 

Μέσα από την κρατική τηλεόραση δίνεται το «βήμα» στα εξαιρετικά προϊόντα της σερραϊκής γης και μεταποίησης, που παρουσιάζονται  με τον καλύτερο τρόπο από τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Βιταστιανό, κ. Αθανάσιο Σκούρα, και μάστορες και εκπροσώπους του Σωματείου Μπουγατσοποιών – Ζαχαροπλαστών Σερρών και του Σωματείου Εστιατόρων συναφών Επαγγελμάτων, Σερρών και γίνονται γνωστά στους απανταχού της γης Έλληνες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σερραϊκά εδέσματα μεταφέρθηκαν από τις Σέρρες και παρασκευάστηκαν στην Αθήνα από τους Σερραίους εστιάτορες, στο εστιατόριο του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, κ. Τσάκου,  ενώ άλλα παρασκευάστηκαν επί τόπου πριν από τα γυρίσματα. Έτσι, η μπουγάτσα, ο ακανές, το τουλουμπάκι, ο καβουρμάς από βουβαλίσιο κρέας της Κερκίνης και του Παγγαίου, τα λουκάνικα Τζουμαγιάς, το παραδοσιακό χειροποίητο σουβλάκι Σερρών, το ούζο, το τσίπουρο,  τα κρασιά, και άλλα εξαίρετα προϊόντα μας, γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό και επευφημίες από τους παρευρισκόμενους και τον ίδιο το  Σπύρο Παπαδόπουλο. Σπουδαία υπήρξε η συμβολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, κ. Πασχάλη Τόνιου στην  όλη διαδικασία της διοργάνωσης.

Η μετάδοση της εκπομπής αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 (ώρα 20:00) στην κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ αποτελεί την καλύτερη προβολή του Νομού Σερρών ενόψει και της προσεχούς Έκθεσης σερραϊκών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο σταθμό του  Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, στις 22,23,24, και 25 Απριλίου 2010, όπου θα γίνει παρουσίαση του επιχειρηματικού,  παραγωγικού, τουριστικού, και πολιτιστικού  προφίλ των Σερρών.