Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ζήτησε με επιστολές του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τους Δημάρχους του Ν. Σερρών και τον Διοικητή του Γ.Ν. Σερρών, όπως στις διαδικασίες απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια υπηρεσιών και υλικών που περιορίζουν την επέκταση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβάνονται και, εάν είναι δυνατόν, προτιμούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών, που διαθέτουν καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές.

Τονίστηκε ότι είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Σερρών, καθώς ήδη, πριν από την τωρινή κρίση, αντιμετώπιζαν προβλήματα, όπως το διασυνοριακό παραεμπόριο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, η εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες λόγω φθηνότερων τιμών και φορολογικών συντελεστών, προβλήματα ρευστότητας, γραφειοκρατία κλπ. Στα προβλήματα αυτά προστέθηκαν πλέον και οι δυσβάσταχτες επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση.

Το Επιμελητήριο Σερρών είναι στη διάθεση όλων των φορέων για να τους ενημερώσει για τις επιχειρήσεις – μέλη του που διαθέτουν προϊόντα και υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού.