Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ και τα μέλη του Δ.Σ., ο Α΄Αντιπρόεδρος, Δ. Γιαννάκης και ο Οικον. Επόπτης, Θωμάς Τενεκετζής, περευρέθηκαν στην 6η γιορτή φιστικιού της Αμμουδιάς, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου , στην κεντρική πλατεία της Αμμουδιάς. Σκοπός της εκδήλωσης η ανάδειξη και προβολή του τοπικού προϊόντος καθώς και η προώθησή του σε νέες αγορές ώστε ν’ αυξηθεί η καλλιέργεια του φιστικιού «ΑΡΑΧΙΔΑ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ και τα μέλη του Δ.Σ., ο Α΄Αντιπρόεδρος, Δ. Γιαννάκης και  ο Οικον. Επόπτης, Θωμάς Τενεκετζής περευρέθηκαν στην 6η γιορτή φιστικιού της Αμμουδιάς, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου , στην κεντρική πλατεία της Αμμουδιάς. Σκοπός της εκδήλωσης η ανάδειξη και προβολή του τοπικού προϊόντος καθώς και η προώθησή του σε νέες αγορές ώστε ν’ αυξηθεί η καλλιέργεια του φιστικιού «ΑΡΑΧΙΔΑ». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Τοπικής Κοινότητας Αμμουδιάς σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας.

Ο Πρόεδρος, κος Χρήστος Μέγκλας στο χαιρετισμό του και στις επαφές που είχε με το Δήμαρχο Ηράκλειας, κο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, με τους παραγωγούς φιστικιού και τους διοργανωτές, έδωσε έμφαση στην αύξηση της καλλιέργειας και στην ανάγκη να βοηθήσουν το Υπουργείο Γεωργίας και το ΕΘΙΑΓΕ ώστε να δοθούν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ στους παραγωγούς, διότι , όπως είπε χαρακτηριστικά: «Χωρίς πιστοποιημένους σπόρους δεν μπορούν τα προϊόντα να πιστοποιηθούν ως Π.Ο.Π.» Ως πιστοποιημένα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης προωθούνται πιο αποτελεσματικά σε ξένες αγορές. Δήλωσε επίσης ότι είναι η αμέριστη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Σερρών στις δράσεις τους για την προβολή του τοπικού προϊόντος μέσω Εκθέσεων, φυλλαδίων, λευκωμάτων τοπικών προϊόντων και άλλων ενεργειών που υλοποιεί το Επιμελητήριο για να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά προϊόντα του Ν. Σερρών,

Το  πρόγραμμα  της  γιορτής  είχε ως εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ   14  Οκτωβρίου  2017 

17:30   Χαιρετισμοί  επισήμων – Φορέων 

18:00   Παραδοσιακοί  χοροί 

19:00   Παραδοσιακή λαϊκή βραδιά

 , διότι , όπως είπε χαρακτηριστικά: «Χωρίς πιστοποιημένους σπόρους δεν μπορούν τα προϊόντα να πιστοποιηθούν ως Π.Ο.Π.» Ως πιστοποιημένα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης προωθούνται πιο αποτελεσματικά σε ξένες αγορές.