«Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε από τις Σέρρες για τη σπουδαιότητα του Επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα και την κοινή δράση με το Επιμελητήριο Σερρών».

Δ.Τ. «Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε από τις Σέρρες για τη σπουδαιότητα του Επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα και την κοινή δράση με το Επιμελητήριο Σερρών».

Με αφορμή την παρουσία του στις Σέρρες ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσαν  το Επιμελητήριο Σερρών και ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών με τίτλο «Το Παρόν & το Μέλλον στην Ασφαλιστική Αγορά» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για τη σπουδαιότητα του Επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα και την κοινή δράση με το Επιμελητήριο Σερρών. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε: «Με το Επιμελητήριο Σερρών και με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μέγκλα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, ζούμε μαζί τα κοινά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζούμε βεβαίως το μεγάλο θέμα που αφορά το μέλλον των Επιμελητηρίων. Η Πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει, και νομίζω ότι φάνηκε αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι δεν μπορούμε σε μια χώρα με 27 % ανεργία, όταν θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι το 94% των εργαζομένων της χώρας μας σήμερα είναι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν τονωθούν, δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, αν δεν υπάρχει μια άλλη φορολόγηση, τότε είναι αδιανόητο να υπάρξει οικονομικό μέλλον και να μιλήσουμε κάποια στιγμή για μείωση της ανεργίας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να καταλάβει η Πολιτεία ότι θα πρέπει να δοθούν τα κίνητρα έτσι ώστε να έχουμε ανάπτυξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προχωρήσουν. Θέλω να προσθέσω για δύο ζητήματα που φάνηκε ότι τα Επιμελητήρια ήταν μπροστά. Και στο ζήτημα των χρεών που είχε κάποιος προς το δημόσιο και το ανάποδο, δέχτηκε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ότι πρέπει κάποια στιγμή αυτά να συγχωνευτούν, αν χρωστάω και μου χρωστάει το κράτος θα πρέπει να γίνει συμψηφισμός. Και στο ζήτημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όπου το 60% των μικρομεσαίων δεν είχαν περίθαλψη, το κράτος παραδέχτηκε το λάθος του. Είναι αναγκαίο λοιπόν το κράτος να καταλαβαίνει ότι οι κοινωνικοί φορείς και τα Επιμελητήρια μπορούν να είναι πιο κοντά στις εξελίξεις, να τις βλέπουν καλύτερα και ο Ελληνικός λαός να γλιτώνει μια τεράστια ταλαιπωρία».