Ο υπουργός ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ 19 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ,ΣΕΒΕ &ΥΠ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Β. Ελλάδας και οι τρόποι προσέλκυσης επενδύσεων συζητήθηκαν σε σύσκεψη που είχε με προέδρους και εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Β. Ελλάδας, στο διοικητήριο, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων εξέθεσαν στον κ. Καράογλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, την έλλειψη ρευστότητας, τα προβλήματα των επιχειρήσεων την υψηλή ανεργία, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής στα οποία θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να προσελκυστούν επενδύσεις.
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης επεσήμανε ότι σήμερα εγκαινιάζεται το «επιχειρηματικό φόρουμ Μακεδονίας και Θράκης» με τη συμμετοχή των προέδρων των παραγωγικών επιμελητηρίων, που θα αναδεικνύει τα προβλήματα, θα καταγράφει τις ανάγκες σε τακτικές συνεδριάσεις και θα προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει.
«Αγωνιζόμαστε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τις νέες αρμοδιότητες να γίνει το υπουργείο ανάπτυξης όλης της Μακεδονίας και της Θράκης και παράλληλα να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας της περιοχής» τόνισε ο κ. Καράογλου.