Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για το πρόβλημα που προέκυψε με την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ.

Με παρέμβασή του ζητά το Επιμελητήριο Σερρών από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση λύση του προβλήματος που έχει προκύψει από την κατάργηση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης-Σερρών και Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:                                                           

                                                      

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

           

Προς μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την κατάργηση από τον ΟΣΕ, δύο σιδηροδρομικών δρομολογίων που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό επιβατικού κοινού του Νομού μας για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους. Αναφερόμαστε στα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σέρρες και Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, στα οποία επιβιβαζόταν καθημερινά κάτοικοι των απομακρυσμένων και ακριτικών χωριών του Νομού μας στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, (Ροδόπολη, Μανδράκι, Καστανούσα, Ακριτοχώρι κ.α.) και με μία μόνο επιβίβαση σε ένα μόνο μεταφορικό μέσο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, είχαν άμεση πρόσβαση στην πόλη και την αγορά των Σερρών. Επίσης καλύπτει την άμεση σύνδεση Σερρών-Κιλκίς.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ είναι πλέον γνωστά, αλλά και από την πλευρά μας δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε τις συνέπειες που δημιουργούνται  από αυτή την κατάργηση των εν λόγω δρομολογίων.

Κύριε Υπουργέ, τα πλήγματα που δέχεται ο ακριτικός Νομός μας είναι απανωτά και σιγά-σιγά, πέρα από τον αποκλεισμό του επιβατικού κοινού της περιοχής, προβλήματα δημιουργούνται και στις μεταφορές εμπορευμάτων και στη μείωση του αγοραστικού κοινού με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας όλα όσα προαναφέρθηκαν για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση των συγκεκριμένων δρομολογίων τόσο στην κοινωνική  όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και θα επιληφθείτε του προβλήματος διασφαλίζοντας την επιβίωση και πρόσφορη λειτουργία του ΟΣΕ, χωρίς όμως την ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα του.

                                                                                       Με τιμή

                                                                                    Ο Πρόεδρος

                                                                                 Αριστείδης Δρογαλάς

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ