Πετυχημένη η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στη FOODEXPO 2024- Απόλυτα ικανοποιημένες οι σερραϊκές επιχειρήσεις

Μια ακόμη δυναμική και αξιοσημείωτη παρουσία είχε το Επιμελητήριο Σερρών στη FOODEXPO 2024, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα ,στις 9-11 Μαρτίου.

Το Επιμελητήριο Σερρών, συμμετείχε και φέτος στην μεγαλύτερη έκθεση της ΝΑ Ευρώπης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με δικό του Περίπτερο και με έξι επιχειρήσεις που το εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά και έλαβαν μέρος μαζί του. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Γατίδης, Barat,  Κτήμα Καραλή, Σερραία, Αγρόκτημα Κερκίνης και Κερκίνης Γη.

Καθ ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης οι Σερραίοι επιχειρηματίες είχαν πολλές και σημαντικές B2B συναντήσεις, καθώς το ενδιαφέρον για τα μοναδικά προϊόντα των Σερρών ήταν πραγματικά πολύ αυξημένο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις κλείστηκαν συμφωνίες και μπήκαν οι βάσεις για την απαρχή σημαντικών συνεργασιών.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στη FOODEXPO με ένα Περίπτερο που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και που όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τις Σερραϊκές επιχειρήσεις. Στόχος της συμμετοχής μας σε τέτοιες εκθέσεις είναι η εξωστρέφεια. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει πόσα πολλά , ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα διαθέτουμε ως Νομός και έτσι το επιχειρείν να ενισχυθεί σημαντικά. Νομίζω πως αυτό το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό στη φετινή FOODEXPO,όπως άλλωστε μας λένε οι ίδιοι οι εκθέτες. Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύθηκαν και συμμετείχαν στην έκθεση στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου και χαιρόμαστε που τους δώσαμε για ακόμη μία χρονιά το κίνητρο συμμετοχής, καλύπτοντας ως Επιμελητήριο το 60% του συνολικού κόστους. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και με κάθε ευκαιρία θα αποδεικνύουμε πως οι Σέρρες είναι τόπος να ζεις και να επιχειρείς», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Στην FOODEXPO 2024 το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν επίσης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιώργος Μήχος, ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιάννης Παπουτσής και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Αγγλίδης. Επιπλέον στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Β’ Αντιπρόεδρος Βασίλης Καλαϊτζίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Φιλίτσα Γκόβρανου, Σωτήρης Κοτσαμπάς και Γιώργος Γούνας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν το Σάββατο 9 Μαρτίου από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη ενώ την Κυριακή το Περίπτερο του Επιμελητήριου επισκέφτηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης με το Υπουργικό του επιτελείο, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Αντιπεριφειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Τσέτσιλας και ο αγαπημένος Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Επιπλέον, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τα μέλη της Διοίκησης επισκέφτηκαν και όλα τα υπόλοιπα περίπτερα των σερραϊκών επιχειρήσεων, που συμμετείχαν μεμονωμένα στην έκθεση, εξαίροντας την ποιοτική και δυναμική τους παρουσία.

Κατά τη διάρκεια της FOODEXPO o Αθανάσιος Μαλλιαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών αλλά και με πολλούς θεσμικούς φορείς για όλα όσα απασχολούν τις επιχειρήσεις, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους.

Παράλληλα, η έκθεση αποτέλεσε και πεδίο προώθησης της SEREXPO 2024, καθώς υπήρξε μια πλήρης ενημέρωση για τη μεγάλη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Σερρών προς επιχειρήσεις εκτός νομού, που μπορούν να συμμετάσχουν.

Ιδιαίτερη στιγμή της έκθεσης ήταν και το «Meze Project»  της FOODEXPO 2024, όπου η γνωστή Chef Τάτη Μποκότση ετοίμασε μοναδικά πιάτα-προτάσεις για μεζεδάκια, με σερραϊκά προϊόντα Οι σερραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών παρουσίασαν τα προϊόντα τους, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν πολλά από αυτά, στα εξαιρετικά πιάτα που δημιούργησε η Chef.