ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ “ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ” ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. Κλείνουν οι εκκρεμότητες του ΕΣΠΑ 2007-2013, φουλάρουν οι μηχανές για το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στις αρχές Νοεμβρίου ξεκινούν τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για να χρηματοδοτηθούν. Μέσα από τα 4 νέα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν άνεργοι, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση που ξεκινά από 40% και μπορεί να φτάσει έως και το 100% της δαπάνης. 

 

Πρόκειται για προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ.ευρώ που στοχεύουν στην ενίσχυση της:

1: Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

2: Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

3: Αναβάθμισης πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές και

4: Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Η περίοδος υποβολής των προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων που αναμένονται το Νοέμβριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες. Μάλιστα σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος προσφυγής σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων.