Προδημοσίευση δύο δράσεων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020:1) “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ” για ιδρυση νέων επιχειρησεων και 2) “ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ” για υφισταμενες επιχειρησεις. Δείτε τις προδημοσιεύσεις των δύο δράσεων.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ του Επιμελητηρίου Σερρών σε συνεργασία με το ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που λειτουργεί στο Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο του έργου TRIGGER, σας ενημερώνουν για τις εμπροσθοβαρείς δράσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και αφορούν την ενίσχυση επιχειρήσεων και ανέργων.
Τις δράσεις αυτές εξήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τις Σέρρες, στην ομιλία στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, και μπορείτε να τις διαβάσετε στο συνημμένο ενημερωτικό υλικό.
Από τις δράσεις αυτές το Υπουργείο ανακοίνωσε την Προδημοσίευση των παρακάτω 2 δράσεων Συνολικού Προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.
1. Mικρή και Mεσαία Eπιχειρηματικότητα (50 εκατ. ευρώ) “ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ”
        Η δράση αφορά την Μικρή και  Μεσαία Επιχειρηματικότητα με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές.  Σημειώνεται ότι η δράση αφορά υφιστάμενες μεσαίες , μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (εκτός τουριστικών επιχειρήσεων) με επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ , ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 50% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί  της συνολικής Δημόσιας δαπάνης.
2. Oλοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης (50 εκατ. ευρώ)”ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ”
    H δράση αφορά το Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα άνεργους συμπολίτες μας, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους  με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης.  Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους  από 25.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της Δημόσιας Δαπάνης. Oι κύριες επιλέξιμες δαπάνες, μεταξύ άλλων, αφορούν: Aσφαλιστικές εισφορές, υποχρεώσεις ΔEKO, αμοιβή συμβούλου και πρόσληψη ενός ατόμου για ένα έως ενάμιση χρόνο. Tο ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 100% της επένδυσης.
 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μπορείτε να απευθύνεστε στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που λειτουργεί στο Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο του έργου TRIGGER, τηλ: 2321099743 και στις ιστοσελίδες www.espa.gr και www.antagonistikotita.gr