ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, λάβαμε Δελτίο Τύπου σχετικά με την  Εσπερίδα με θέμα τις «ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ» που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 και ώρα 18.30  στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, 2ος όροφος.

 Στην εκδήλωση ο  Ειδικός Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, κος Γαληνός Αλέξης καθώς και στελέχη του Υπουργείου, ενημέρωσαν σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της ανερχόμενης αγοράς προμηθειών και υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Έχοντας ως κεντρικό στόχο την προσωπική επαφή και δικτύωση των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους Αξιωματούχους Προμηθειών των ΗΕ, η Ειδική Γραμματεία διοργανώνει τους προσεχείς μήνες σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για στελέχη των επιχειρήσεων.

Στην ειδική ιστοσελίδα www.aidfunding.mfa.gr/un που έχει ενεργοποιηθεί παρουσιάζονται με εύχρηστο και φιλικό τρόπο προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τους ανάλογους φορείς οι δυνατότητες της συγκεκριμένης αγοράς η οποία ξεπερνά τα 10 δις δολάρια ετησίως και αποτελεί δίαυλο πληροφόρησης για τις εκάστοτε διαδικασίες συμμετοχής στις επιμέρους προκηρύξεις προμηθειών των διαφόρων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Τέλη Οκτωβρίου, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδική εκδήλωση της Ειδικής Γραμματείας με τη μορφή κατ’ ιδίαν συναντήσεων με αξιωματούχους των διαφόρων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών ούτως ώστε να προωθήσουν τα προφίλ τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν συμβόλαια από τον Οργανισμό.  Για την καλύτερη προετοιμασία συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων στην εκδήλωση του Οκτωβρίου, η Ειδική Γραμματεία οργανώνει τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο και ατομικές συναντήσεις με έμπειρους εξειδικευμένους συμβούλους στις 15-16-17 Ιουλίου.

 Πληροφορίες: κα Τάνια Ζιάκα, tz@seve.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες στο: www.seve.gr