ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Το Επιμελητήριο Σερρών, είναι εταίρος του έργου «Balancing supply and demand of the professional skills needed in the interregional area – Skills Balancing» με ακρωνύμιο “SKILLS BALANCING”. Το έργο εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013. (3.1. Υποστήριξη και Ανάδειξη του Ανθρώπινου Δυναμικού – Υποστήριξη Προπαρασκευαστικών Δράσεων εν όψει της Ανοικτής Αγοράς Εργασίας). Οι εταίροι του έργου, εκτός του Επιμελητηρίου Σερρών, είναι το Υπουργείο Παιδείας / Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, επικεφαλής εταίρος, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, το ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΡΑΝΤ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

    Σκοπός του έργου η προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας, φέρνοντας σε επαφή τους διάφορους φορείς της διασυνοριακής περιοχής, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της περιοχής και να μετατραπεί σε κέντρο βιώσιμης ανάπτυξης. Το έργο ασχολείται με το θέμα της εξισορρόπησης μεταξύ της επαγγελματικής προσφοράς δεξιοτήτων και της ζήτησης που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς από μεμονωμένες χώρες αλλά ούτε και από συνηθισμένα διασυνοριακά έργα. Το έργο έχει ως στόχο τους μαθητές και αποφοίτους, τους γονείς και τους ανθρώπους στον εργασιακό χώρο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι ομάδες δυσκολεύονται όχι μόνο να εδραιωθούν στην αγορά εργασίας, αλλά και καταλάβουν μια θέση εργασίας ως αποτέλεσμα της οικονομικής αστάθειας. Το έργο θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του χαμηλού ποσοστού απασχόλησης του ενεργού πληθυσμού,  την υψηλή ανεργία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, την έλλειψη εξειδίκευσης των εργαζομένων, την καθυστέρηση στην έκδοση νέων τεχνολογιών, την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, του υψηλού αριθμού ανεργίας των νέων και των γυναικών. Το έργο αξιοποιεί τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας της δύναμης, τη βελτίωση της κοινωνικής ένταξης, τα μέτρα που προωθούν γυναίκες και ειδικές ομάδες που υποφέρουν από τον αποκλεισμό, προς την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση, οι επενδύσεις στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, τα προγράμματα για την εκπαίδευση, την εκ νέου έρευνα εργασίας με προσόντα.

    Στο πλαίσιο του έργου αυτού, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών πρόκειται να διοργανώσει την εναρκτήρια συνάντηση (kick off meeting) μεταξύ των εταίρων στις Σέρρες στις 14 Μαρτίου 2014, καθώς και ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΤΕΙ, ΙΕΚ, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, ΚΕΚ, Λύκεια, Φορείς Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κ.λ.π.) και τον  επιχειρηματικό κόσμο για τους σκοπούς του έργου, θέλοντας να δώσει όσο γίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα για το έργο στις Σέρρες με την ευκαιρία την εναρκτήριας συνάντησης μεταξύ των εταίρων του έργου. 

Στο πλαίσιο των δράσεών του το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Σερρών πρόκειται να προβεί σε απευθείας ανάθεση της παρακάτω δράσης – ενέργειας:

ΑΡ.

ΔΡΑΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΚΟΣΤΟΣ

1.3

Συνάντηση Ομάδας Έργου

Διοργάνωση του kick off meeting μεταξύ των εταίρων στις 11:00 – Διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης στις 18:00  – Κέτερινγκ – οπτικοακουστικός εξοπλισμός και με δυνατότητες μετάφρασης και  σύνδεσης με διαδίκτυο:

·            Αίθουσα με χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού για το kick off meeting μεταξύ των εταίρων (30 ατόμων)

·            Αίθουσα με χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού για ανοιχτή εκδήλωση (100 ατόμων)

·            Coffee Break για 30 άτομα κατά τη διάρκεια του kick off meeting

·            Κέτερινγκ για 30 άτομα μετά τη λήξη του kick off meeting

·            Κέτερινγκ για 100 άτομα για ανοιχτή εκδήλωση

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

2.000,00€

 

 

Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%.
Η παραπάνω ανάθεση θα αναρτηθεί σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιότητας στο διαδικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου Σερρών  http://www.serreschamber.gr και στη Διαύγεια.

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και στο δικτυακό τόπο της Διαχειριστικής Αρχής Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ένταξή τους στο Μητρώο Προμηθευτών του Επιμελητηρίου Σερρών υποβάλλοντας προσφορά με αναλυτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών και ειδών έως την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 (ώρα 10:00) στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Π. Κωστοπούλου 2, (2ος όροφος Επιμελητηριακού Μεγάρου), 62132, Σέρρες, στην κα. Τζίμουλα Κατερίνα, Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού  τηλ: 2321099733.

O Πρόεδρος

 

Μέγκλας Χρήστος