ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ – ΠΟΤΩΝ

Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein,  διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι  Γερμανοί  επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Για τους έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39 έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων, και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’ αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο.

Η Enterprise Greece, προκειμένου να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αλλά και την προβολή των εκθετών του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, προγραμματίζει:
Την προβολή της συμμετοχής των εκθετών του περιπτέρου σε γερμανικά περιοδικά για το κρασί.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ελληνικής συμμετοχής, διερευνούμε τη δυνατότητα της διοργάνωσης σεμιναρίων για το ελλ. κρασί με τον κ. Κ. Λαζαράκη MW, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της έκθεσης.
Σημειώνουμε ότι το περίπτερο θα χωριστεί σε γεωγραφικές περιφέρειες (Μακεδονία, Αν. Μακεδονία Θράκη, Ήπειρος – Θεσσαλία, Πελοπόννησος, κ.ο.κ.), και ότι οι εκθέτες θα συμμετέχουν με σταντς μέσα στη γεωγραφική τους περιφέρεια. Επίσης, ότι τα ούζο – ποτά μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ειδική για τα αλκοολούχα ποτά αίθουσα της έκθεσης.

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εnterprise Greece, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της έκθεσης για τους έλληνες οινοπαραγωγούς, διαμορφώνει το  κόστος συμμετοχής ως εξής:
1. Για τα ατομικά περίπτερα (από 12 τ.μ. και πάνω), το κόστος συμμετοχής ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 348,00 Ευρώ συν ΦΠΑ
2. Για τα ομαδικά περίπτερα (6  τ.μ. περίπου), το κόστος συμμετοχής είναι 1.980,00  Ευρώ συν ΦΠΑ
3. Για τα περίπτερα των εταιρειών που θα επιλέξουν να συμμετέχουν με δικής τους κατασκευής περίπτερο, το κόστος συμμετοχής ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 278,00  Ευρώ συν ΦΠΑ

Στα ανωτέρω κόστη, θα πρέπει να προστεθεί υποχρεωτικά για κάθε εκθέτη το ποσόν των 130,00  Ευρώ (κόστος δημοσιοποίησης – Registration & Media Fee) συν ΦΠΑ, για την υποχρεωτική καταχώρηση και προβολή της εταιρείας και των προϊόντων της στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης Prowein.

Τα ανωτέρω κόστη περιλαμβάνουν όλες τις παροχές που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της εκθεσιακής λειτουργίας :
Το ενοίκιο χώρου
Την κατασκευή και τον βασικό εξοπλισμό του περιπτέρου (για τις περιπτώσεις 1 & 2), στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ψυγείο για κάθε εκθέτη
Την μεταφορά, ασφάλιση και εκτελωνισμό των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται και δεν θα γίνει επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα)
Τις τεχνικές δαπάνες του περιπτέρου
Τις δαπάνες της εκθεσιακής λειτουργίας (ποτήρια, πτυελοδοχεία, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, καφές)
Την επάνδρωση του περιπτέρου με διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό
Την καταχώρηση στον κατάλογο των εκθετών του Ελλ. Περιπτέρου
Τις δραστηριότητες προβολής της ελληνικής συμμετοχής (βλ. παραπάνω)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
Nα συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2015
Να καταβάλουν απαραιτήτως ως προκαταβολή το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής, συν το ποσόν των 130,00 Ευρώ που αφορά την καταχώρηση των βασικών στοιχείων της εταιρείας στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης
Συνολική προκαταβολή:
για ατομικό σταντ: 130,00  Ευρώ + (50% χ ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΩΝ χ ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΩΝ) + ΦΠΑ
ή για ομαδικό σταντ: 130,00 Ευρώ + (50%Χ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ) +ΦΠΑ
Να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΕNTERPRISE GREECE (πρώην ΟΠΕ). Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.

Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η αίτηση της συμμετοχής σας στην έκθεση.

Η αίτηση συμμετοχής και η απαραίτητη προκαταβολή πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.

Υπογραμμίζουμε ότι μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα είναι δυνατόν να γίνει δεκτή καμιά αίτηση συμμετοχής, διότι αυτή είναι η τελική προθεσμία που έχει πάρει από την Messe Duesseldorf η ENTERPRISE GREECE για να δηλώσει οριστικά τα τετραγωνικά μέτρα που θα καλύψει το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση. Επειδή η PROWEIN έχει πλέον πολύ μεγάλη ζήτηση, η Messe Duesseldorf μας έχει επισημάνει ότι θέλει να γνωρίζει εντός των καθορισμένων προθεσμιών τα αιτούμενα τετρ. Μέτρα και ότι αυτή είναι η τελευταία παράταση που μας παραχωρεί.  Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε άμεσα, με δική σας ευθύνη.
Η καταβολή του  ποσού της προκαταβολής μπορεί  να  γίνει μόνον με κατάθεση στον  παρακάτω λογαριασμό:
ALPHA BANK
IBAN:    GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400
Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400
Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι  στο παραστατικό  της  Τραπέζης  θα  πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης. Παρακαλούμε  επίσης  για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε  αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην  Enterprise Greece SA στο 210 3355745  ή e-mail στο pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στον οργανωτή της έκθεσης κ. Παπαπαπαναγιώτου στο email : g.papapanagiotou@enterprisegreece.gov.gr

Η εμπρόθεσμη αποστολή της αίτησης και η πληρωμή της προκαταβολής αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην έκθεση. Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις χωρίς προκαταβολή.

Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΝΤERPRISE GREECE  μέχρι τις 15/01/2015 με τον ίδιο ως άνω τρόπο.

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Τέλος στην περίπτωση που έχετε έγκριση για χρηματοδότηση της δράσης από οποιοδήποτε πρόγραμμα, παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Α. Γραβάνης
Αναπληρωτής Διευθυντής