Προϊόντα της Τσέχικης Δημοκρατίας στη Σέρρες Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εκδήλωση με τίτλο «Προϊόντα της Τσεχικής Βιομηχανίας στις Σέρρες» με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Νομού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Δημοκρατία της Τσεχίας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου των Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν μερικά από τα προϊόντα της τσεχικής βιομηχανίας με έμφαση στους τομείς των αγροτικών μηχανημάτων και Ι.Χ. αυτοκινήτων, που στην περιοχή έχουν μεγάλη παράδοση. Παρούσες ήταν και οι τεχνολογίες αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υγραεριοκίνησης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις ελαστικών, τσεχικής μπύρας κ.α.
Η Τσέχικη Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κύριο Milos Kucera. Από πλευράς Επιμελητηρίου παρέστησαν ο Πρόεδρος Χρ. Μέγκλας, ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Γιαννάκης Δημήτρης, ο Γενικός Γραμματέας κος Ιωάννης Κίρπιτσας, ο Οικονομικός Επόπτης κος Θωμάς Τενεκετζής και ο Αντιπρόσωπος του Εμπορικού Τμήματος κος Γεώργιος Γούνας ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ ο οποίος κατά την ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στα στοιχεία της αγροτικής παραγωγής του Νομού και στις δυνατότητες βελτίωσης της, στην δυνατότητα ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού για την προσέλκυση ξένων τουριστών ενώ επισήμανε  την ανάγκη αμφίδρομης ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την έκθεση «Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO – Μνημεία της Τσεχικής Δημοκρατίας» στο φουαγιέ της αίθουσας ΟΡΕΣΤΗΣ και ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος  προς τιμήν της Τσέχικης αποστολής.