ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς όλοι ευχόμαστε να  αποτελέσει ορόσημο για το επιχειρείν στην Ελλάδα και στον Νομό Σερρών με αλλαγή φιλοσοφίας , οργάνωσης και νοοτροπίας. Μια χρόνια κρίσιμη για την Ελληνική οικονομία και το μέλλον του τόπου με τη χώρα μας να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι σημαντικές γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
    Το 2014 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας. Δυστυχώς και αυτή η χρονιά που αποχαιρετούμε,  βρήκε τις σερραϊκές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία να είναι αντιμέτωπες με δύσκολες καταστάσεις (έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, ρευστότητας, μείωση κύκλου εργασιών, υπερφορολόγηση, μη δυνατότητα εκπλήρωσης υποχρεώσεων, λουκέτο πολλών επιχειρήσεων  κ.π.ά), αλλά και με ειδικότερα προβλήματα (διασυνοριακό παραεμπόριο, έλλειψη υποδομών, χαμηλά επενδυτικά κίνητρα, μείωση πληθυσμού στο Ν. Σερρών, προτελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κ.ά.). Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν το 2014,  534  επιχειρήσεις στο Νομό Σερρών ενώ   έκαναν έναρξη δραστηριοτήτων  420  επιχειρήσεις.
Στο   Επιμελητήριο Σερρών   αναδείξαμε  θέματα του Ν. Σερρών και των σερραϊκών επιχειρήσεων,  με υπομνήματα, προτάσεις, συναντήσεις, συσκέψεις, ημερίδες (ενδεικτικά αναφέρουμε: τη συνέχιση της λειτουργίας του  Εργοστασίου Ζάχαρης, ανάδειξη των επιχειρηματικών θεμάτων κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την αποκατάσταση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση, την τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αμφίπολης,  τη φιλοξενία και προβολή του Νομού μέσω της Γ.Σ. της Κεντρικής ΄Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κλαδικά προβλήματα μελών μας, δημιουργία ειδικού Γραφείο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Ενίσχυσης της Απασχόλησης,   συμμετοχή με ξεχωριστό σερραϊκό περίπτερο στη ΔΕΘ, ανάδειξη τοπικών προϊόντων κ.π.ά.)
     Στόχος μας  και το 2015 η συνέχιση της προώθησης των αναπτυξιακών θεμάτων του Νομού μας και η υιοθέτηση των προτάσεών μας από την Πολιτεία, με την ισχυροποίηση του επιμελητηριακού θεσμού, στον οποίο πιστεύουμε, ως προς τη συλλογική εκπροσώπηση όλων των επιχειρηματιών που τον χαρακτηρίζει. Η ψήφιση του νέου νόμου για τα Επιμελητήρια και οι Υπουργικές Αποφάσεις που τον συνοδεύουν – αποτέλεσμα της επιτυχούς Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Σερρών τον  περασμένο Νοέμβριο – θεωρούμε ότι μας παρέχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και τεχνοκρατικά την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και βοήθειας προς όλα τα μέλη μας για τη βελτίωση των όρων άσκησης του επιχειρείν και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
  Ευχόμαστε το 2015 να είναι χρονιά ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, η Πολιτεία να υποστηρίξει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, να γίνουν επενδύσεις, να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα. Δεν έχουμε τα περιθώρια να χάσουμε άλλο χρόνο. 
Χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Σερρών. Ο Νομός Σερρών πρέπει να αυξήσει το ΑΕΠ του και να αποκτήσει τη υψηλή θέση που του αρμόζει, σύμφωνα με τις αναπτυξιακές δυνατότητές τους και τους φυσικούς, υλικούς και ανθρώπινους πόρους που διαθέτει.

Χρόνια Πολλά ,Υγεία ,Αισιοδοξία & Δημιουργικό το 2015.