Πρόσκληση για ενημερωτική εκδήλωση – Ημερίδα την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων».

  Το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ

σας προσκαλούν στην

ΗΜΕΡΙΔΑ

που συνδιοργανώνουν για την παρουσίαση του Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, με τίτλο :

«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00
στην αίθουσα  Γ. Χρηστίδης, του 3ου ορόφου
του Επιμελητηριακού Μεγάρου

Ομιλητές:

  • Aθανάσιος Κακούδης, Στέλεχος ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Υπεύθυνος Προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων»
  • Στέλεχος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας.

    Το Πρόγραμμα Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με επενδύσεις προϋπολογισμού από 30.000 έως 250.000 € και ποσοστό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 40% έως 45% για κάθε επιχείρηση, ανάλογα με το μέγεθός της και έως 50% για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση εάν συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα. Η χρηματοδότηση καλύπτει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως μηχανολογικό εξοπλισμό, δαπάνες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αναβάθμιση προϊόντων και συσκευασίας, προώθηση προβολής καθώς, επίσης, και ενέργειας προστασίας ή απόκτησης πατεντών. Η Προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2011.

Θα γίνει ενημέρωση για το Ελληνορωσικό Κέντρο «Ερμής», που ιδρύουν στη Μόσχα τα Επιμελητήρια Σερρών, Χαλκιδικής και Καβάλας.

Επίσης,  στο πλαίσιο της Ημερίδας, η κα Μαλιάρη Μαριάνθη, Υπεύθυνη Πιστοδοτήσεων της ΑΤΕ BANK Σερρών,  θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της Διπλωματικής της Εργασίας με θέμα «Δανειοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», με ειδική αναφορά στα αποτελέσματα των Προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ στις σερραϊκές επιχειρήσεις. 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ