Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο του έργου «RE-thinking MICROcredit as a tool to support SMEs and boost LOCAL economies» με ακρωνύμιο «REMICRO LOCAL»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τελικό συνέδριο του έργου «RE-thinking MICROcredit as a tool to support SMEs and boost LOCAL economies» με ακρωνύμιο «REMICRO LOCAL» που διεξήχθη την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη των Σερρών στο πλαίσιο της έκθεσης SEREXPO.

 

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του εκπρόσωπος της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αστικής Εταιρείας Ν. Σερρών (ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.) που αποτελεί έναν εκ των εταίρων υλοποίησης του έργου. Τα αποτελέσματα του έργου για την περιοχή των Σερρών παρουσίασε ο συνεργάτης της ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ., κ. Γιάννης Τσουκαλίδης, ενώ για τις δράσεις του έργου σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, και Χαλκιδική, μίλησε η κα. Αγνή Παγούνη, εκπροσωπώντας το Κ.Ε.Π.Α.. Από πλευράς των εταίρων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, τα αποτελέσματα της περιοχής παρουσίασε ο συνεργάτης του οργανισμού RTA Rodopi, κ. Georgi Breskovski, ενώ ο κ. Georgi Pamporov, ιδρυτής του οργανισμού, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση επισημαίνοντας την δυναμική όλων αυτών των projects για τη διασυνοριακή περιοχή.

 

Ο απολογισμός του έργου “REMICRO LOCAL” ήταν ιδιαίτερα θετικός με τη διενέργεια πλήθους εκπαιδευτικών εργαστηρίων, mentoring, B2B meetups καθώς και ανοιχτών εκδηλώσεων, αλλά και με την ίδρυση έξι κέντρων υποστήριξης επιχειρήσεων στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Καβάλας, της Κομοτηνής, του Smolyan και του Haskovo.  Μέσω της συμμετοχής τους στις δράσεις του έργου, οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν σε ένα διασυνοριακό επιχειρηματικό δίκτυο και δημιούργησαν επαφές και δεσμούς με επιχειρήσεις από άλλες περιοχές των συμμετεχουσών περιοχών της ελληνοβουλγαρικής επιλέξιμης περιοχής.

 

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι το τελικό συνέδριο του έργου που διοργάνωσε η ΕΠ.ΑΝ.Ε.ΣΕΡ, πραγματοποιήθηκε την «Ημέρα Συνεργασίας Interreg – Interreg Cooperation Day», μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να κάνει ορατές επιτυχημένες περιπτώσεις ευρωπαϊκής συνεργασίας στην κοινωνία μέσω ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρώπη. Υπό αυτή την έννοια, κάθε 21 Σεπτεμβρίου, η Ευρώπη γιορτάζει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μέσω της οργάνωσης περισσότερων από εκατό δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.