“ΣΕΡΡΕΣ – Ένας Πολιτισμός στο Τραπέζι σας”

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η επισκεψιμότητα στην έκθεση «ΣΕΡΡΕΣ – Ένας Πολιτισμός στο Τραπέζι σας» που διεξήχθη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών, στις 20 – 24 Μαΐου.

          Δεκάδες σερραϊκές επιχειρήσεις συμμετείχαν με τοπικά είδη διατροφής, οίνους και ποτά, είδη αργυροχρυσοχοΐας, κεραμικά και πολλά ακόμα προϊόντα της Σερραϊκής αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης.

Παράλληλα, μπροστά στην είσοδο προς το σταθμό του ΜΕΤΡΟ, τοποθετήθηκε καλαίσθητη παγόδα για τις δράσεις προβολής του Νομού και των σερραϊκών προϊόντων, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών του Νομού Σερρών που πρόσφεραν στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γευτούν τις νοστιμιές του τόπου μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Παρών στην έκθεση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστείδης Δρογαλάς δήλωσε υπερήφανος για την απόλυτη επιτυχία της έκθεσης ευχαρίστησε τους Σερραίους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους και επισήμανε τη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα, μίλησε για τους στόχους της έκθεσης, αναφέροντας «την εξωστρέφεια των σερραϊκών επιχειρήσεων και των εξαιρετικών σερραϊκών προϊόντων, τη στήριξη των "Μπακάλικων Σερρών" που λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια στην πρωτεύουσα,  καθώς και την προβολή του υπέροχου τουριστικού προϊόντος του Νομού μας, μαζί με τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της ευλογημένης σερραϊκής γής και κτηνοτροφίας (ρύζι, πατάτες, ξηροί καρποί, ζάχαρη, αλεύρι, καπνός, βουβαλίσιο κρέας, κρέας και αυγά στρουθοκαμήλων και πολλά άλλα προϊόντα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων)».

Παράλληλα, τόνισε ότι «με τις κινήσεις εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Σερρών πάει κόντρα στην κρίση στηρίζοντας ουσιαστικά τις επιχειρήσεις – μέλη του, βοηθώντας τες να βρίσκουν νέους αγοραστές, να διατηρούν αλλά και να αυξάνουν τις θέσεις εργασίας στο Νομό μας».

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Έμπρακτο ενδιαφέρον έδειξαν, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, οι επιχειρήσεις του Νομού Σερρών που είχαν την ευκαιρία να προβάλουν το προϊόν τους, μέσω της έκθεσης στο ΜΕΤΡΟ.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις:

  • Μπόρας – Μεταποίηση Προϊόντων Βούβαλου
  • Παπαδόπουλος Βασίλης – Βιολογικά Προϊόντα
  • Γιαρτιμίδης – Γαλακτοκομικά με βουβαλίσιο γάλα
  • Λιούγκα Μαρία – Κεραμικά Είδη
  • ΕΑΣ Σερρών
  • Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας
  • Αρμάου – Βιολογικά Προϊόντα
  • Γιδάρη Λυδία – Σερραϊκή Ζύμη
  • Βάκαλος Άγγελος – Είδη Κεραμικής
  • Κοκόνας Αθανάσιος – Παραγωγή Βουβαλίσιου Καβουρμά
  • Σπιρουλίνα Νιγρίτας
  • Ανδρεάδου Γεωργία – Ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα
  • Αχλατλής Γιάννης – Προϊόντα Στρουθοκάμηλου
  • Μανωλόπουλος – Τούνας – Κρασιά Κύαθος
  • Σπήλαιο Αλιστράτης
  • Μπάλας Παναγιώτης – Ζαχαροπλαστείο
  • Αλεξανδρίδης Δημήτρης – Ποτοποιία
  • Μητιακούδης Χρήστος – Διακοσμητικά Κεριά
  • Μπουντάς – Παραγωγή Καβουρμά
  • Συνεταιρισμός Γυναικών Ποροΐων
  • Τραχανά Αλεξάνδρα – Παραγωγή Μελιού
  • Παπαδοπούλου Ευθυμία – Ζυμαρικά και Παραδ. Προϊόντα
  • Νωτούδα Χρυσάνθη – Παραδοσιακά Ζυμαρικά
  • Χατζησαββίδης Δημήτρης – Παραδοσιακά Προϊόντα
  • Το Κτήμα τ' Αποστόλη – Οινοποιία
  • Νικολαΐδης Ηλίας – Παραγωγή Ακανέ
  • Σκάπη Βενετία – Μπιζού
  • ΚΑΝΤΖΑΣ – Αρτοσκευάσματα
  • Σιγάλας Γεώργιος – Φυτικά Καλλυντικά
  • ΑΛΦΑ – Σερραϊκή Μπουγάτσα
  • Χαραλαμπόγλου Γεώργιος – Οινοποιία

Στο σύνολό τους, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκθεση.