ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΣ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ/ΣΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ

Συνέντευξη τύπου έδωσαν το πρωί της Παρασκευής (15/04/2016) οι υπεύθυνοι της πρωτοπόρας δράσης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016 και φέρει την επωνυμία «Φαντασία Γεύσεων με Σερραϊκό Άρωμα» (Good Food-Good Life). 

Από πλευράς του Επιμελητηρίου Σερρών μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης :

«Το Επιμελητήριο Σερρών  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία διοργανώνει την 1η εκδήλωση «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με σκοπό να προβάλει, να αναδείξει και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής  και παράλληλα να αποτελέσει αυτή η δραστηριότητά του ένας ξεχωριστός τόπος συνάντησης παραγωγών, επιχειρηματικών και επισκεπτών-καταναλωτών.   Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη διοργάνωση για να προβάλετε τα προϊόντα σας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπορικούς επισκέπτες και τους εκπροσώπους δικτύων διανομής που θα το επισκεφτούν από κοντά». 

Ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Σερρών, Ασημάκης Κατής τόνισε τα εξής : «Είναι μεγάλη η χαρά μας που το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς εμπιστεύτηκε το Δ.ΙΕΚ Σερρών να «τρέξει» αυτήν την εκδήλωση, πάντα σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με το Επιμελητήριο Σερρών. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας που αφενός θα συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και αφετέρου θα δημιουργήσει εμπειρίες και θα δώσει ευκαιρίες στους αυριανούς επαγγελματίες Σεφ. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 140 και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε συμμετοχές από σπουδαστές που φοιτούν σε ΙΕΚ της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου και αυτό από μόνο του σημαίνει πάρα πολλά».

Στη Συνέντευξη τύπου παρέστησαν και μίλησαν επίσης οι κύριοι Ζιάγκας και Αγιάννογλου :

Ο πρώτος, ο οποίος είναι καταξιωμένος Σεφ και συνάμα Εκπαιδευτής στην αντίστοιχη ειδικότητα του Δ.ΙΕΚ Σερρών δήλωσε τα ακόλουθα:

   «Έχω τη βεβαιότητα ότι το όλο εγχείρημα θα επιτύχει. Διακρίνω περισσή αγάπη και μεράκι σε όλους τους σπουδαστές που θα μετάσχουν στο Διαγωνισμό Μαγειρικής, έχουμε ήδη 99 διαφορετικά «πιάτα» που θα διαγωνιστούν και οφείλω να πω ότι οι εκκολαπτόμενοι Αρχιμάγειρες/Σεφ θα εντυπωσιάσουν άπαντες με τις γαστρονομικές δημιουργίες τους».

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπωροπωλών Σερρών, Βασίλης Αγιάννογλου τόνισε με τη σειρά του τα εξής: «Στεκόμαστε αρωγοί στην κοινή αυτή δράση του Επιμελητηρίου Σερρών και του Δ.ΙΕΚ Σερρών και δίνουμε αφιλοκερδώς την χρειαζούμενη πρώτη ύλη για την παρασκευή των πιάτων πάνω στα οποία θα διαγωνιστούν οι σπουδαστές των ΙΕΚ. Η συντριπτική πλειονότητα των αγαθών είναι σερραϊκής παραγωγής και προέλευσης και αυτό, το δίχως άλλο, καταδεικνύει ότι ως Νομός έχουμε όλα τα καλούδια. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό ότι λόγω της αναμενόμενης επισκεψιμότητας από μη Σερραίους συμμετέχοντες και συνοδούς, τα δικά μας προϊόντα, αυτά που βγάζει η πλούσια σερραϊκή γη θα γίνουν ευρύτερα γνωστά».

 

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ (Good Food – Good Life)

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Απριλίου 2016 – Ξενοδοχείο Elpida Resort

Διοργάνωση : Επιμελητήριο Σερρών – Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών

Γενική Εποπτεία : Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

 

Από το Γραφείο Τύπου