ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Η συνεχής εγρήγορση και επιμονή του Επιμελητηρίου Σερρών για την επίλυση του θέματος της επισκευής της γεφυροπλάστιγγας στο Τελωνείο του Προμαχώνα (επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών, Αρ. Πρωτ. 13064/07.12.2012, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Αρ.  Πρωτ. 13725/21.12.2012 και το με αρ. Δ3Δ 5042167/09.11.2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών) και ιδιαίτερα η πρόσφατη επιστολή προς τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου ( αρ. πρωτ. 3279/04.03.2013) επί του θέματος, δεδομένης της σπουδαιότητάς του  για τους αναγκαίους  τελωνειακούς κ.ά. ελέγχους για την πάταξη του παραεμπορίου και ιδιαίτερα του διασυνοριακού παραεμπορίου, συνέτεινε μεταξύ άλλων στην ανταπόκριση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και στην απόφασή του να επισκεφθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου το Τελωνείο και την ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, διαπιστώνοντας επί τόπου και  ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις και την εικόνα  που παρουσιάζει η περιοχή, που αποτελεί πύλη στην Ελλάδα από την Ε.Ε.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Υπουργού, κ. Καράογλου, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Δημ. Γιαννάκης, ήταν μαζί του κατά την επίσκεψη και διατύπωσαν και δια ζώσης στον Υπουργό την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το Τελωνείο με επιπλέον προσωπικό, να φωτιστεί  και να τύχουν ευπρεπισμού και φροντίδας οι εγκαταστάσεις του Τελωνείου και η ευρύτερη περιοχή, καθώς αποτελεί την πρώτη εικόνα – καθρέπτη της χώρας κατά την είσοδο εμπορικών μεταφορέων, επισκεπτών, τουριστών κ.ά.  Ο Πρόεδρος, τόνισε την ανάγκη επισκευής και της μίας και της άλλης γεφυροπλάστιγγας,  καθώς και της αντικατάστασης των κλαπέντων συνοδευτικών οργάνων  τους και εγκατάστασης  ακτινογραφικού μηχανήματος για αποτελεσματικούς ελέγχους που θα οδηγήσουν στον περιορισμό του διασυνοριακού παρεμπορίου. Επίσης επανέλαβε την πρόταση του Επιμελητηρίου για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στις επιτροπές ελέγχου. Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για άμεση αποκατάσταση των οργάνων στις γεφυροπλάστιγγες και των άλλων προβλημάτων του Τελωνείου. «Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε για να λειτουργήσει η Ελλάδα ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπως θέλουμε να ΄μαστε. Ελπίζουμε τα αιτήματα του Επιμελητηρίου για το διασυνοριακό παρεμπόριο και τη ζημιά που έχει υποστεί ο Νομός Σερρών να επιλυθούν άμεσα. Η Πολιτεία θα έχει την πραγματική συμπαράσταση του Επιμελητηρίου. », δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Χρ. Μέγκλας.

    Τον Υπουργό Μακεδονίας  –  Θράκης συνόδευαν επίσης κατά την επίσκεψή του στα σύνορα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, κ. Μακάριος, οι Βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Φωτεινή Αραμπατζή, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Αριστοτέλης Μανωλάς, ο Διευθυντής του Τελωνείου κ. Νίκος Μιχαλούσης και ο Πρόεδρος των Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεοδόσης Κρέτσης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.