ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ(25-27/11/2016)ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΚΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΡΡΑΪΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Πραγματοποιήθηκε η Επιχειρηματική Αποστολή του Επιμελητηρίου Σερρών στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (Fair of Ethnic Food & Drinks) στο Βελιγράδι από την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου έως την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016.

   Κύριος σκοπός της Αποστολής ήταν η παρουσίαση των προϊόντων των σερραϊκών επιχειρήσεων στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (Fair of Ethnic Food & Drinks), που διεξαγόταν εκεί από 23 έως 26 Νοεμβρίου 2016, οι Προσωπικές Β2Β Συναντήσεις μεταξύ σερραϊκών και σερβικών επιχειρήσεων καθώς και η επίσκεψη στο Επιμελητήριο του Βελιγραδίου.

    Στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στην Επιχειρηματική Αποστολή ανταποκρίθηκαν 45 επιχειρήσεις – μέλη, συνοδευόμενα από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κο Χρήστο Μέγκλα, τον Α’ Αντιπρόεδρο, κο Δημήτρη Γιαννάκη, τον Οικονομικό Επόπτη, κο Θωμά Τενεκετζή, και τους Συμβούλους, κο Γεώργιο Γούνα και κο Ιωάννη Παπουτσή  και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Επιμελητηρίου, κο Ιωάννη Κοτζαμπασίδη. 

  Συγκριμένα, οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν άλλες στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με δικά τους stand και άλλες στην Αποστολή και είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να έχουν Β2Β συναντήσεις με Σέρβους συναδέλφους του ήταν: η «ΚΟΡΥΦΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», η Εταιρία Παραγωγής και Εμπορίας Αρωματικών Φυτών «ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ ΙΚΕ», η εταιρία εκτροφής και εμπορίας σαλιγκαριών «SALIGARI-SNAIL», η εταιρία «ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣ», η εταιρία με την επωνυμία «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «AGROTOPOS», η κατασκευαστική εταιρία «ΑΦΟΙ ΚΑΜΕΝΗ Ο.Ε.», η εταιρία εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος «KERKINI FARM», η εταιρία εμπορίας τροφίμων «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΛΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΝΑΣ Ο.Ε.», η εταιρία εμπορίας τροφίμων «ΖΩΪΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ–ΓΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι.Κ.Ε.», η εταιρία παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής «ΒΑΣΑΚΗ – ΚΑΖΑΚΙΔΗ ΑΕΒΕ»,  η εταιρία «ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ Α.Ε. – ΝΕΚΤΑΡ», καθώς και Έμποροι Γεωργικών Προϊόντων. 

    Πολύ ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη των μελών της Αποστολής στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Βελιγραδίου σε έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο τεσσάρων στρεμμάτων, όπου οι σερραϊκές επιχειρήσεις εξέθεσαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες επισκέπτες και γνώρισαν αντίστοιχα είδη της σερβικής παραγωγικής επιχειρηματικής βάσης. Ειδικό τραπέζι σερραϊκής και σερβικής γευσιγνωσίας στήθηκε με όλες τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα των τροφίμων και ποτών των δύο περιοχών, τα οποία είχαν την τύχει να δοκιμάσουν οι παράγοντες και επιχειρήσεις – μέλη των δύο Επιμελητηρίων. 

   Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κος Δημήτρης Γιαννάκης παρουσίασε εκεί τα είδη των επιχειρήσεων που υπάρχουν ανά τομέα δραστηριότητας (αγροτικός τομέας, μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, υπηρεσίες) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Σερρών ως τόπου προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης δια του επιχειρείν, καθώς και τις δράσεις του Επιμελητηρίου και της θεσμικής του υπόστασης προς την κατεύθυνση αυτή. 

   Πολύ εγκάρδια και φιλική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, κος GORAN JOVIC και ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, κος Mihailo Vesovic στη σερραϊκή επιμελητηριακή αποστολή. Έγινε εκτενής ενημέρωση από πλευράς τους για τις επιχειρήσεις, και το σημαντικό ρόλο που έχει το Σερβικό Επιμελητήριο στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μέσω της εξωστρέφειας και των συνεργασιών. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το Επιμελητήριο Σερρών και οι επιχειρήσεις μέλη του, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας, αποτελούν έναν πολύ καλό εν δυνάμει εταίρο συνεργασίας. Το εξαιρετικά ευχάριστο και φιλικό κλίμα των συναντήσεων επισφραγίστηκε στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Σερρών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, κος Milivoje Miletić.

       Όλες οι δραστηριότητες και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της αποστολής επιβεβαιώνουν τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν με την φίλη χώρα Σερβία και την επιχειρηματική κοινότητά της και δικαιώνουν την επιλογή του Επιμελητηρίου Σερρών να συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο ήδη από τον Νοέμβριο του 2015.