Στην Ομοσπονδία της Βιομηχανίας και Εμπορίου της Σαγκάης στην Κίνα παρουσιάστηκαν τα σερραϊκά προϊόντα.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών, είχε συνάντηση με εκπρόσωπο του Shanghai Federation of Industry and Commerce (Ομοσπονδία της Βιομηχανίας και Εμπορίου της Σαγκάης) κ. Yan Jiong Jie ο κ. Στέλιος Σαριβασίλης, σύμβουλος διασυνοριακών προγραμμάτων του BIC και πρώην στέλεχος του ΕΒΕΣ. Στον κ. Yan Jiong Jie επιδόθηκε, ύστερα από εντολή του Πρόεδρου, κ. Αριστείδη Δρογαλά πλήρης φάκελος με ενημερωτικά φυλλάδια για τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και το τουριστικό προφίλ του Νομού Σερρών.

Κατά τη συνάντηση, η οποία σημειωτέον ξεπέρασε τα 30 λεπτά της ώρας -λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους των δύο φορέων – ο κ. Yan Jiong Jie έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σερραϊκά προϊόντα που παρουσιάστηκαν και κυρίως για τη «σπιρουλίνα». Διαβεβαίωσε τον κ. Σαριβασίλη ότι τα σερραϊκά προϊόντα θα παρουσιαστούν στα μέλη της Ομοσπονδίας του από τις ηλεκτρονικές σελίδες του διαδικτύου και στην περίπτωση ενδιαφέροντος μπορεί να οργανωθούν εμπορικές αποστολές με ενδιαφερόμενους από τη Σαγκάη στις Σέρρες ή από Σέρρες στη Σαγκάη. Με αφορμή το 3ο ρεκόρ Guinness που κέρδισε το Επιμελητήριο Σερρών με το ρυζόγαλο, έγινε ειδική αναφορά στην εξαιρετική ποιότητα του σερραϊκού ρυζιού, το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι Κινέζοι  σε εξαιρετικές περιπτώσεις – συνταγές.

Στη συζήτηση βοήθησε τα μέγιστα η παρουσία του κ. Πάρη Καπόνη,  ο οποίος ομιλεί την Κινέζικη γλώσσα και είναι γνώστης των τεκταινομένων στη μακρινή αυτή χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη αυτή των 20.000.000 κατοίκων περίπου δραστηριοποιούνται και ελληνικές επιχειρήσεις.

Στο τέλος της συνάντησης ο εκπρόσωπος της  κινέζικης Ομοσπονδίας Βιομηχανίας και Εμπορίου επέδωσε στον  κ. Σαριβασίλη, τον οδηγό επιχειρήσεων, το οργανόγραμμα και το περιοδικό  του φορέα του και αποχαιρέτησε τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου μας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το Νομό μας.  Το παραπάνω υλικό είναι στη διάθεση των μελών του Επιμελητηρίου από το τμήμα των εξαγωγών (τηλ: 2321099726).