ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας στις 19-20 Απριλίου 2013 συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Ναούμ Μιντιούρης.

    Στην  Ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ στην Άρτα συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα και οι προοπτικές για τις επιχειρήσεις στο θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος «Οικονομική Κατάσταση και Κυβερνητική Πολιτική» , καθώς και άλλα ειδικότερα θέματα,  όπως τα Πνευματικά Δικαιώματα και η ΑΕΠΙ, η Μείωση των Τιμών στην αγορά, η Χωροταξική και Διοικητική Αδειοδότηση Επιχειρήσεων – αρμοδιότητα που περνά στα Επιμελητήρια – κ.ά, ενώ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου κτιρίου του Επιμελητηρίου Άρτας.

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας απηύθυνε ερωτήματα στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κο Στέφανο Κομνηνό, σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων, όπως το παραεμπόριο και ειδικά το Τελωνείο στον Προμαχώνα, η φορολογία, η ρευστότητα, οι εισφορές στον ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και απαίτησε από το Υπουργείου Ανάπτυξης την υιοθέτηση των προτεινόμενων από την επιμελητηριακή κοινότητα τρόπων αντιμετώπισής τους. Επίσης ζήτησε τη στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού ως το μοναδικό θεσμό συλλογικής εκπροσώπησης όλων των επιχειρήσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης αντί να κάνει αλλαγές στα Επιμελητήρια θα πρέπει να επικεντρωθεί στη στήριξη των επαγγελματιών – επιχειρηματιών που πλήττονται από το 2008 από την οικονομική κρίση.  Ο Β΄ Αντιπρόεδρος είχε επαφές με προέδρους και εκπροσώπους άλλων επιμελητηρίων στην κατεύθυνση κοινών δράσεων και συνεργασιών και ειδικά ως προς τον τουριστικό τομέα, προβάλλοντας και διαφημίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Σερρών.