ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο (15 & 16/10/2015) παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. Ο κ.Μέγκλας, ο οποίος ήταν βασικό μέλος της ελληνικής αποστολής από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) συμμετείχε στις συνεδρίες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Φόρουμ και αφορούσαν στο μέλλον του Επιμελητηριακού Θεσμού και μάλιστα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενδιαφέροντα Θεματικά Εργαστήρια, στα οποία ειδικοί από όλο τον κόσμο ανέπτυξαν τις νέες πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στην Παγκόσμια Πλατφόρμα των Επιμελητηρίων.

Την παραμονή του διήμερου Οικονομικού Φόρουμ των Ευρωεπιμελητηρίων το πρόγραμμα περιλάμβανε δεξίωση και επίσημο δείπνο (Gala Dinner) στο κέντρο της πόλης Tramsschapp παρουσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Guillaume, διαδόχου Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου. 

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Οικονομικού Φόρουμ και την εναρκτήρια συνεδρίαση άνοιξαν ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Etienne Schneider, Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Λουξεμβούργου, Michel Wurth και ο Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, Richard Weber ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών Τάσεων, Jeremy Rifkin, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Κοινωνικό-Οικονομικές τάσεις για τα Επιμελητήρια του 21ου αιώνα». 

Στα αξιοσημείωτα και άκρως ενδιαφέροντα του διήμερου Οικονομικού Φόρουμ η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφορικά με το θέμα της άρσης των capital controls αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Μίχαλος έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (Ecofin), Pierre Gramegna το θέμα της αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και των φυσικών προσώπων. 

Το Οικονομικό Φόρουμ ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (16/10) με τη Γενική Συνέλευση των Ευρωεπιμελητηρίων και με Ειδικές Θεματικές Συνεδρίες.

Από το Γραφείο Τύπου