ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας και ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης, συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Μαρτίου με την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο του Υπουργείου Επικράτειας Κώστα Αλεξίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας και ο Α’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννάκης, συναντήθηκαν το Σάββατο 10 Μαρτίου με την Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο του Υπουργείου Επικράτειας Κώστα Αλεξίου, που ήταν στις Σέρρες στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε για την κακή κατάσταση της οικονομίας του Ν. Σερρών και παρουσίασε αναλυτικά τις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ για θέματα όπως το φυσικό αέριο, η αλλαγή νομοθετικού πλαισίου στη γεωθερμία, η ενίσχυση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που απευθύνονται προς το επιχειρείν, η ρύθμιση χρεών με δόσεις, τα κόκκινα δάνεια, το οδικό δίκτυο (άμεση σύνδεση Σερρών – Αμφίπολης), η κατάργηση των διοδίων, η μείωση ενεργειακού κόστους με άδειες και σε μικρές επιχειρήσεις, η φορολογία (άρση τελών & επιβαρύνσεων), το ασφαλιστικό, η πάταξη του παρεμπορίου, το Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, η ενίσχυση της ΒΙ.ΠΕ., η δημιουργία Τμημάτων Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στο Τ.Ε.Ι. & η αύξηση των εισακτέων κ.α.  Ειδικά για τον αγροτικό Ν. Σερρών τόνισε την αναγκαιότητα ίδρυσης Αγροτικού Τμήματος για την προώθηση θεμάτων όπως η χρήση φυσικού αερίου από τους αγρότες, το φτηνό πετρέλαιο, ο Αναδασμός, η δημιουργία Δημοπρατηρίου.

Εν κατακλείδι ο κος Μέγκλας τόνισε την αδήριτη ανάγκη ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ.