Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών σε συνάντηση εργασίας για την προώθηση των Οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το Επιμελητήριο Σερρών συμμετείχε με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου , κ. Δημήτρη Παπουτσή και τον ειδικό συνεργάτη του για τις αγορές της Ρωσίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κ. Λουκά Σεβαστόπουλο, στη συνάντηση εργασίας με σκοπό την προώθηση οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή  10 Δεκεμβρίου 2010, στην Αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατά τις εργασίες της Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με αρωγή του Πρέσβη της Ρωσίας υπό την αιγίδα της Κεντρικής ΄Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έγινε γόνιμη  ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αποτελεσματικής ανάπτυξης της συνεργασίας της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών σε επίπεδο περιφερειών και περιοχών, ενώ στο σημείο της κατάθεσης των θέσεων των περιφερειακών επιμελητηρίων για το ρόλο των Επιμελητηρίων σ΄ αυτή  τη   διαδικασία, μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών που προωθεί τη δημιουργία Μόνιμου Εκθετηρίου Ελληνικών Προϊόντων στη Μόσχα, την οποία κατέθεσε ο κ. Παπουτσής, εξηγώντας πόσο ένα τέτοιο εγχείρημα θα ενδυναμώσει την ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Ρωσία.

    Στη συνάντηση πήραν  μέρος  ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. Β.Τσχικβισβίλι, ο Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας κ.Β.Νικολάεφ, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. περιφερειακών επιμελητηρίων, καθώς και επιμελητηριακοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Ρωσίας.