Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο έθιμο του “Κριτσμά” στην Τερπνή.

 ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣYMMETEIXE ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΕΡΠΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ «ΚΡΙΤΣΜΑΣ» ΜΕ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Τερπνής, για όγδοη συνεχή χρονιά αναβίωσε το έθιμο του «Κριτσμά», ένα έθιμο που αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική κοινωνία, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση της περιοχής που σηματοδοτεί την έναρξη των αγροτικών εργασιών και κυρίως αυτών της καλλιέργειας του καπνού.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την όλη διοργάνωση, ήταν ο διαγωνισμός μαγειρικής στον οποίο συμμετείχαν Σύλλογοι απ΄ όλο το Νομό Σερρών, επίδειξη μαγειρικής από Σεφ Διεθνούς φήμης και πολλά άλλα.

Το Επιμελητήριο Σερρών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Αριστείδη Δρογαλά και τον Οικονομικό Επόπτη, κ. Μπαλίτη Ιωάννη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη φιλοσοφία που διέπει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ότι τα προϊόντα του τόπου μας πρέπει με κάθε ευκαιρία να τα γνωρίζουν και να τα δοκιμάζουν και οι ίδιοι οι Σερραίοι, προκειμένου να τα προτιμούν και να τα στηρίζουν, συμμετείχε με εκθετήριο σερραϊκών προϊόντων, που υποστηρίχθηκε από τον υπάλληλο του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννη Κοτσαμπασίδη.

Το εκθετήριο επισκέφθηκε πλήθος Σερραίων και όχι μόνο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά μας είδη διατροφής και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα.