ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ, ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ & ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

Σε τηλεδιάσκεψη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων του Ν. Σερρών και τον πρώην Υπουργό και Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, όπου συζήτησαν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία του Ν. Σερρών καθως και προτασεις για την αντιμετώπισή τους.

Ο κος Μέγκλας τόνισε την ανάγκη στηριξης των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων από την πολιτεία, η πρόσβαση τους σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθως και η απλοποιηση της διαδικασιας υποβολης & αξιολογησης προτάσεων με μείωση της γραφειοκρατιας. Ειδικα για το Ν. Σερρών επεσήμανε ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακο σχέδιο με έμφαση στους τομεις της ενίσχυσης επιχειρημοτικοτητας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της εγκατάσταση οργανωμένων υποδομών επιχειρήσεων (Επιχειρηματικο Πάρκο Κολοκοτρωνη, νέα ΒΙΠΕ), της αγροτικής οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού καθως και της εξωστρέφειας & καινοτομίας.