ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ, ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΝΔ, ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΝΔ & ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κο Άκη Μπάφα, τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ, κο Ιωάννη Μπρατάκο & Πρόεδρους Επιμελητηρίων συμμετείχε ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Ο κος Μέγκλας, αφού τους συνεχάρη για τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, παρουσίασε τις προτασεις του Επιμελητηρίου Σερρών για στήριξη των επιχειρήσεων και επανεκκίνηση της οικονομίας. Τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας τόσο με άμεση εκταμίευση επιχορηγήσεων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και συνέχιση προγραμματισμού αυτών όσο και με χαμηλότοκα δάνεια στις πληγείσες επιχειρήσεις και μείωσης γραφειοκρατίας – περαιτέρω αξιοποίησης της ψηφιακής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης επιχειρήσεων και πολιτών. «Πρόκειται για μια ιδανική ευκαιρία να θέσουμε στόχους και να πετύχουμε αλλαγες, αξιοποιωντας την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προτάσεις για την ανάπτυξη της ΠΕ Σερρών και κυριως σε αυξημένα επενδυτικά κίνητρα, κίνητρα ενίσχυσης της μεταποίησης, δημιουργία Επιχειρηματικού Κέντρου στο Στρατόπεδο Κολοκοτρωνη & Δημοπρατηρίου, μείωση δημοτικών τελών, ολοκλήρωση σύνδεσης με φυσικό αέριο, επέκταση δικτύου ΑΠΕ.