ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2014 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

    Στο σημαντικό αυτό Συνέδριο με θέματα όπως η Καινοτομία, η πρωτογενής παραγωγή, οι επενδύσεις σε υποδομές, η ενεργειακή επάρκεια, οι εργασιακές και οικονομικές παράμετροι βιώσιμης ανάπτυξης και η εξωστρέφεια, συμμετείχαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων και παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, καθώς και πολλοί Υπουργοί, όπως των  Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
    Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Μέγκλας είχε σειρά επαφών με πολλούς συμμετέχοντες στο Συνέδριο και είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων για το θέμα της ανάγκης ρύθμισης των εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο δανείων προς τις επιχειρήσεις, καθώς και το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ειδικά του Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών.  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι το Υπουργείο προχωρά σε ρύθμιση των εγγυημένων δανείων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις, αποδεχόμενο και σχετικό υπόμνημα – παρέμβαση και του Επιμελητηρίου Σερρών για το θέμα αυτό.

Στη φωτογραφία: Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, κατά τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία συμμετείχε και ο Γεν. Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων , Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Παναγιώτης Αγνιάδης, στο περιθώριο του Συνεδρίου «ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2014».