Συνάντηση της Διοίκησης του ΕΒΕΣ με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Στάθη Κουτμερίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας τις επαφές της με τους Βουλευτές του Νομού, προκειμένου να τους καταθέσει τις θέσεις του Επιμελητηρίου για την τόνωση και ανάπτυξη επιχειρηματικότητας εν μέσω των δυσχερών οικονομικών συγκυριών και της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση με τους παραγωγικούς φορείς, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών, είχε συνάντηση εργασίας με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Στάθη Κουτμερίδη, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αριστείδης Δρογαλάς, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη μελών της διοίκησης στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, τόνισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων υποδομής που αντιμετωπίζει η Βιομηχανική Περιοχή, προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην επιχειρηματική δραστηριότητα υγιών, πρωτοπόρων και εξαγωγικών επιχειρήσεων που λειτουργούν εκεί. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια που γίνεται από το Επιμελητήριο για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων,  επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου εκθεσιακού κέντρου. Μαζί με τις προτάσεις για τα έργα υποδομής (ΒΙΟ.ΠΑ, Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, αεροδρόμιο Cargo, Πλήρη Κόμβο στον κάθετο άξονα 60 της Εγνατίας Οδού, κ.ά.) και τις  θεσμικές παρεμβάσεις που χρειάζεται ο Νομός, δεδομένων των χαμηλών κοινωνικοοικονομικών δεικτών που παρουσιάζει, ο κ. Δρογαλάς επέδωσε στον κ. Βουλευτή την πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθετηρίου Ελληνικών Προϊόντων στη Μόσχα. Ετέθησαν πολλά ακόμα θέματα, όπως η έλλειψη παιδιάτρου στον ΟΑΕΕ Σερρών, η αναγνώριση τουριστικών περιοχών του Νομού, το Εμπορικό Κέντρο στον Προμαχώνα, η προσέλκυση αγοραστών από τη Βουλγαρία κ.ά.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτμερίδης δήλωσε χαρακτηριστικά   ότι είναι  ταυτισμένος με κάθε προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την τοπική ανάπτυξη και ότι ως κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν το επιχειρηματικό περιβάλλον,  έχοντας θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες, δηλαδή την ένεση ρευστότητας στην αγορά, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την ψήφιση νέου Επενδυτικού Νόμου  που θα δίνει έμφαση στο περιβάλλον και στην πράσινη ανάπτυξη. Ο κ. Κουτμερίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μόνιμο εκθετήριο ελληνικών προϊόντων στη Μόσχα και υποσχέθηκε ότι θα είναι «μαζί» με το Επιμελητήριο, όποτε αυτό τον χρειάζεται για την προώθηση των θεμάτων της επιχειρηματικής κοινότητας.