Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕΣ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη

Μεταξύ  των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αριστείδης Δρογαλάς, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπύρο Κουβέλη, ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών στη Μόσχα στις 6-9 Ιουνίου 2010 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος πρόκειται να ηγηθεί της αποστολής, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο από τον κύριο Δρογαλά όσο και από τον βουλευτή Σερρών κ. Κουτμερίδη, για την οικονομική- επιχειρηματική κατάσταση του νομού Σερρών καθώς τις δράσεις του Επιμελητηρίου, κυρίως προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας των σερραϊκών προϊόντων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα προώθησης και στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως η υποστήριξη από ρωσικής πλευράς της δημιουργίας μόνιμου εκθετηρίου για τη διείσδυση των σερραϊκών-ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κ. Ιωάννης Τζεν, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας, ο οποίος τόνισε πως η αγορά της Ρωσίας ενδείκνυται αυτή την εποχή για τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις καθώς η αναζήτηση νέων ευκαιριών είναι χαρακτηριστικό των περιόδων κρίσεων όπως αυτή που επικρατεί στην παρούσα παγκόσμια οικονομική και επιχειρηματική συγκυρία.